Zadnji komentari

Njemačka: Afganistanski migrant proglašen krivim za silovanje 11-godišnjakinje izbjegao zatvor

Pin It

Afganistanski migrant prošlog je mjeseca proglašen krivim za silovanje 11-godišnje djevojčice u gradskom parku u njemačkom Neustrelitzu. On neće odmah služiti zatvorsku kaznu nakon što je dobio uvjetnu kaznu uz nadzor unatoč težini zločina.

Vjeruje se da je napadač, Afganistanac nepoznate dobi, ali prema procjeni države star oko 16 godina, namamio djevojku u vrtove palače Neustrelitz 18. siječnja ove godine prije nego što ju je silovao. U lipnju ga je gradski okružni sud proglasio krivim u suđenju koje je trajalo samo jedan dan. Zbog nepostojanja ikakvih dokumenata koji bi potvrdili njegovu dob, naručeno je vještačenje koje mu je procijenilo dob od 16 godina. Kao takvom, suđeno mu je kao maloljetniku i osuđen je na uvjetnu kaznu.

“Mogu i više nego razumjeti da većina građana ovu kaznu smatra preblagom”, rekao je Philipp Amthor, lokalni zastupnik CDU-a u Bundestagu. “Naravno, uvijek morate gledati okolnosti pojedinačnog slučaja, ali uvjetna kazna za silovanje 11-godišnje djevojčice teško je spojiva s osjećajem pravde javnosti”, dodao je političar.

Druge istaknute osobe ponovile su Amthorove osjećaje, a zgroženi Rained Wendt, predsjednik policijskog sindikata, rekao je Bildu: “Vladavina prava na ovaj način nema nikakav zaštitni učinak. To govorim ne samo kao predsjednik policijskog sindikata, nego i kao otac i djed.”

Čelnik regionalne skupine CSU-a, Alexander Dobrindt, rekao je: “Takva kazna potpuno je neprihvatljiva za ovaj zločin.” Branitelj Burkhard Benecken inzistirao je na tome da takve kazne nisu neuobičajene u Njemačkoj, posebno za mlade prijestupnike. “Ova blaga kazna nije neobična, u slučaju mladih prijestupnika, fokus je na ideji obrazovanja”, ustvrdio je.

Izvor: narod.hr