Zadnji komentari

Toliko o 'jadnim' migrantima

Pin It

Policija među migrantima u Vojvodini pronašla afganistanskog generala i snajperistu

Srbijanska policija je na području Subotice na sjeveru Vojvodine među 109 otkrivenih ilegalnih migranata zatekla generala afganistanske vojske i snajperistu za kojima je Francuska raspisala međunarodne tjeralice zbog najtežih kaznenih djela i terorizma

prenijela je u četvrtak agencija Tanjug.

Uz njih dvojicu srbijanski MUP je otkrio još 23 "sigurnosno interesantnih lica" protiv kojih će biti poduzete zakonske mjere. Tijekom akcije radne skupine za borbu protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija u Radanovačkoj šumi u blizini srpsko-mađarske granice, pronađena je automatska puška s dva pripadajuća okvira i streljivom, kao i manja količina marihuane.

Preostali migranti, koji nisu sigurnosno interesantni, bit će prebačeni u prihvatne centre, priopćio je srbijanski MUP.

Policija zbog čestih incidenata periodično provodi pojačane kontrole ilegalnih migracija na sjeveru Vojvodine gdje se u šumama i na napuštenim salašima okupljaju migranti s namjerom da prijeđu u Mađarsku.

Posljednji incident potkraj studenog u mjestu Horgoš na sjeveru Bačke imao je elemente oružanog sukoba u kojemu je teže ozlijeđen jedan dvadesetogodišnji migrant. U akciji koja je uslijedila privedeno je oko 600 migranata, a pronađeno je i automatsko oružje.

Horgoš je pogranično mjesto s brojnim okolnim salašima u kojima, kako prenose mediji na mađarskom u Vojvodini, utočište pronalaze migranti dok čekaju na ilegalni prelazak srpsko-mađarske granice.

Do oružanog obračuna migranata došlo je i početkom srpnja u naselju Makova sedmica, kod Subotice, također uz granicu s mađarskom.

Tada je jedna osoba poginula a više njih je ranjeno.

direktno.hr