Zadnji komentari

Najviši predstavnici vlasti RH nisu se pojavili

Pin It

DONJI HAMZIĆI: Povodom 50. obljetnice udbaškog smaknuća hrvatske emigrantske obitelji, u rodnom mjestu Stjepana Ševe podignuto spomen obilježje!

Hoće li Milanović pomilovati zlikovce iz vrha organizacije odgovorne za ubojstvo 9-godišnje djevojčice?!

“Križ koji je Stjepan nosio zajedno sa svojom obitelji, bit će trajno urezan u ovaj zid od hercegovačkog kamena,” stoji u tekstu velebnog spomen obilježja, koje je jučer svečano otkriveno u Donjim Hamzićima, u općini Čitluk, rodnom mjestu pokojnog Stjepana Ševe.

Stjepan je 1969. godine iz komunističke Jugoslavije emigrirao u tadašnju Zapadnu Njemačku, gdje je ubrzo postao jedan od istaknutijih političkih boraca u hrvatskim krugovima. Vrlo je brzo postao metom zloglasne UDBA-e, čiji su ga šefovi u dogovoru s partijskim vrhom bivše države, stavili na popis za likvidaciju…

Kada je 24. kolovoza 1972. godine sa suprugom Tatjanom i pokćerkom Rosemarie krenuo na godišnji odmor, Stjepanu Ševi udbaši su pripremili ‘sačekušu’ kod Venecije. Ubijen na mjestu, ubijena mu je i žena, a krvoloci nisu poštedjeli čak niti 9-godišnju djevojčicu!

U Donjim Hamzićima jučer se okupio veliki broj hrvatskih domoljuba, svećenici su blagoslovili spomen obilježje, a narod je odao počast palom hrvatskom vitezu i članovima njegove obitelji.

Iz hrvatskog državnog vrha nitko bitan nije došao, iako se samo dan ranije obilježavao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima… Da je hrvatskim vlastodršcima doista stalo do obračuna s totalitarnim nasljeđem i da istinski poštuju žrtve Titovog komunističkog represivnog aparata, onda bi posve sigurno jučer bili u Donjim Hamzićima, u BiH.

Umjesto lustracije i odavanja počasti žrtvama komunizma, danas državom za koju su naši politički emigrant ginuli jednako kao i branitelji – vladaju djeca onih koji su najbolje hrvatske ljude progonili i ubijali! Hrvatska nema film o malenoj Rosemarie, ne snimaju se o njoj kazališne predstave, ne pišu knjige…

Kada Zoran Milanović na svom predsjedničkom stolu prolista molbe za pomilovanje udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, prije nego što mu padne na pamet da potpiše nešto toliko bijedno i sramotno - neka dobro pogleda fotografiju malene Rosemarie! Imala je samo devet godina. DEVET! I smaknuli su je monstrumi pod komandom zlikovaca, baš poput ovih za koje Nobilo sada traži milost!

Gospodine predsjedniče, potpis za pomilovanje Mustača i Perkovića - jednak je potpisu na nalog za likvidaciju ove nedužne djevojčice, hrvatskog anđela Rosemarie Ševo!

PHOTO/ENA ŠEVO: Na većini vijenaca kod spomen obilježja obitelji Ševo u Donjim Hamzićima je hrvatski grb s prvim početnim bijelim poljem… Upravo taj grb simbolizira emigrantsku borbu za nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, ali i otpor dubokoj državi, čijim protagonistima toliko smeta!

Velimir Bujanec