Bartulica: Hrvatska nije spremna za euro

Pin It

 Hrvatska nije spremna za uvođenje eura i nije u stanju izvući moguće benefite od te valute. Nisu provedene bitne strukturne reforme, a naše plaće i mirovine nisu ni blizu prosjeka eurozone. Čak i poljski predsjednik Vlade upozorava na naše nevolje. Plenkoviću, jeste li svjesni da će vaša odluka o uvođenju eura dovesti do osiromašenja hrvatskih građana i jeste li spremni snositi posljedice?

Naš Stephen Nikola Bartulica upitao je u Saboru predsjednika Vlade Plenkovića je li spreman preuzeti odgovornost za posljedice uvođenja eura u trenutku gospodarske krize i inflacije:

''Hrvatska nije spremna za uvođenje eura i nije u stanju izvući moguće benefite od te valute. Nisu provedene bitne strukturne reforme, a naše plaće i mirovine nisu ni blizu prosjeka eurozone. Čak i poljski predsjednik Vlade upozorava na naše nevolje. Plenkoviću, jeste li svjesni da će vaša odluka o uvođenju eura dovesti do osiromašenja hrvatskih građana i jeste li spremni snositi posljedice?''.

Plenković je, u svojoj uobičajenoj maniri, pokušao izbjeći odgovor i koristio uobičajene HDZ-ovske spinove i jeftine PR trikove. Nije mu uspjelo – predsjednik DP-a Ivan Penava i naš zastupnik Stipo Mlinarić obrušili su se na njegove manipulacije i razotkrili istinu:

''Plenkoviću, znate što je sramota? Ogromna su sramota obnova i šest obnovljenih kuća, neosuđivanje ratnih zločina, protjerivanje 400.000 ljudi iz ove države, a također i rekordna inflacija!'', upozorio je Penava.

''Plenković vrijeđa zastupnike koji nisu glasovali kako je on htio. Plenkoviću, vi ste bili na krivoj strani povijesti '91. godine. Niste imali potrebu braniti svoju domovinu. Neki dan ste bili i na krivom Badnjaku s Porfirijem i Dačićem. Vi ste na krivoj strani povijesti – u koaliciji s SDSS-om!'', istaknuo je Mlinarić.