Mađarski ministar vanjskih poslova: ‘Europski parlament jedna je od najkorumpiranijih svjetskih organizacija’

Pin It

Europski parlament je korumpirana organizacija kojoj nedostaje kredibilitet nakon nedavnih korupcijskih skandala, kazao je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.

U intervjuu za radio postaju Kossuth rekao je: “Vrlo malo odluka, izjava i rezolucija Europskog parlamenta zapravo je pomoglo Europi.

“Vjerodostojnost Europskog parlamenta je praktički nula, najnovija pitanja korupcije jasno su pokazala da je riječ o jednoj od najkorumpiranijih svjetskih organizacija.”

Posljednjih mjeseci EU je upleten u korupcijski skandal Qatargate, pri čemu je belgijska policija uhitila socijalističku europarlamentarku Evu Kaili i druge zbog navodnog primanja više od 1,5 milijuna eura mita, koje je pronađeno u papirnatim vrećicama i koferima. Od tada je socijalistički zastupnik u Europskom parlamentu Marc Tarabella također uhićen pod optužbama za korupciju i podmićivanje, a policija provodi dodatne racije i na drugim lokacijama.

Szijjártó je rekao da korupcija nije jedini problem, već da su odluke koje je donijelo zakonodavno tijelo EU “uglavnom štetne za Europu”, prenosi Remix.

“Svima je dobro poznato da blizina rata uzrokuje mnoge probleme i izazove ovdje u Europi. Također je jasno da isti negativni utjecaji nisu prisutni nekoliko tisuća kilometara dalje, ali mi se ovdje u Europi stalno suočavamo s tim izazovima.”

Szijjártó je istaknuo da sankcije Europske unije protiv Rusije imaju porazan učinak na europsko gospodarstvo, dok Rusiji ne čine gotovo ništa.

“Sankcije nisu uspjele”, rekao je Szijjártó, dodajući da isporuke oružja europskih zemalja Ukrajini samo služe produljenju rata.

Szijjártó predviđa da će propasti i 10. paket sankcija EU protiv Rusije

“Danas je ovo regionalni rat s globalnim utjecajem i moramo spriječiti da postane globalni rat”, dodao je. “Iskoračivši iz transatlantskog mjehura, vrlo je očito da su glasovi u korist mira i želje za mirom mnogo glasniji nego što bi nas glavni liberalni mediji u transatlantskom svijetu htjeli uvjeriti.”

Szijjártó predviđa da će propasti i 10. paket sankcija koji razmatra Europska unija, istaknuvši da Mađarska neće podržati nikakve sankcije na izvoz ruske nuklearne energije.

“Svaka restriktivna mjera u vezi s nuklearnom energijom ugrozila bi sigurnost opskrbe Mađarske energijom. Danas, u Mađarskoj, nuklearna elektrana Paks (izgradili su je Rusi) osigurava polovicu električne energije u Mađarskoj i jednu trećinu njezinih ukupnih energetskih potreba. Ako nuklearna elektrana Paks postane neoperativna zbog zabrane nuklearnih goriva, opskrba zemlje energijom postala bi nemoguća”, rekao je Szijjártó.

Mađarski ministar vanjskih poslova također je reagirao na nedavne izjave svog slovačkog kolege Rastislava Kácera, koji je optužio Mađarsku da planira povrat bivšeg teritorija koji je sada dio Slovačke ako Rusija dobije rat.

Komentare je nazvao “političkim konstruktom” koji se dobro uklapa u niz izjava europskog liberalnog mainstreama s ciljem izolacije njegove zemlje.

Izvor: narod.hr/rmx.news