Dobrović: Za najavljena poskupljenja u Zagrebu nisu krivi radnici Čistoće, nego Tomašević i nesposobna gradska vlast

Pin It

Jutarnji list - #Slaven Dobrović

Slaven Dobrović, potpredsjednik DP-a Zagreb i predsjednik Kluba zastupnika DP-a u Skupštini Grada Zagreba, naglasio je kako za najavljena poskupljenja komunalija u Zagrebu ne treba kriviti radnike Holdinga koji su prosvjedovali, nego nesposobnu gradsku vlast i neracionalno poslovanje Zagrebačkog holdinga:

''Istaknuti radnike kao razlog najavljenih poskupljenja je očita namjera vladajućih. No, materijalna prava radnika su zadnje što se ovdje smije spominjati, jer se mnoge neracionalnosti u poslovanju uopće ne spominju. Zagreb plaća preko trideset milijuna kuna za zbrinjavanje odvojeno prikupljene plastike, umjesto da, sagradivši sortirnicu, sam tu plastiku u dobroj mjeri konvertira u tržišne kategorije''. 

''Kod biorazgradivog otpada je još gore, loše postupanje generira smrad i emisije u okoliš, a dobro postupanje proizvodi traženu robu za poljoprivredu tj. kompost prve kategorije. Plave vrećice bez kompostišta i sortirnice nisu donijele ništa dobro, nego veće troškove, učestali nered i zbunjenost građana, koji više ne znaju treba li uopće vjerovati u kružno gospodarenje otpadom''.

 ''Tomaševićevi problemi s otpadom su razočarenje za mnoge, a posebno za njegove birače koji su smatrali da je on najveća garancija za komunalne probleme i korupciju u gradu. No, očito da mu nedostaje puno toga te da se u stvari radi o teorijskom stručnjaku vrlo udaljenom od praktične realizacije na terenu. Odlučnost kao vrlina vladanja kod ove uprave prisutna je jedino i isključivo u ideološki obojanim temama''.