Marijačić: Očistite već jednom svoj um od najvećih jugokomunističkih insinuacija.

Pin It

NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA

Brojne pozitivne reakcije su na moj nastup u Press klubu Z1 televizije kod kolege Tihomira Dujmovića u kojemu sam žestoko oponirao kolumnistu Ivici Šoli koji je rekao da je NDH bila najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskoga naroda. 

Grozno je bilo slušati kako tu velikosrpsku laž papagajski ponavlja  netko tko se predstavlja konzervativnim hrvatskim intelektualcem i da se u obrazloženju poziva na kardinala Stepinca, besramno toneći u sljedeću laž da je Stepinac bio protiv NDH. Nije nikada!

Pokojni hrvatski kardinal je do zadnje kapi krvi branio svoju državu u teškim okolnostima plativši životom tu svoju ljubav. Zato i jest velikan i svetac, a ne zato što je dijelio bonbone sirotinji i pomagao slabima i ugroženima (iako je i u tome bio velik). A Šola danas iz konformne situacije, nakon 80 godina, pljuje po državi svoga naroda koja je trajala četiri četiri godine (napadana oružjem sa svih strana) i po mirnodopskim joj kriterijima sudi, što je nedopustivo. Zar to nije dno dna.      

Režim NDH bio je poput mnogih u tadašnjoj Europi, u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Italiji, Finskoj... Njihovi narodi se ne srame svoje povijesti, samo bi se mi Hrvati trebali sramiti svoje. 

Malo morgen, gospodine Šola! Vi ste najveće moralno posrnuće, a ne NDH.  

NDH nije bila država ni za ponos ni za sram. Ali definitivno nije bila ni kvislinška ni zločinačka. Jugoslavija je bila kvislinška i zločinačka! 

Očistite već jednom svoj um od najvećih jugokomunističkih insinuacija.