Peternel misli da Cecini plakati u Zagrebu imaju drugu svrhu osim marketinga: 'Ispipava se teren'

Pin It

Predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine Igor Peternel za naš portal osvrnuo se na plakate koji su osvanuli u dva zagrebačka kvarta, a najavljuju Cecin koncert u Mariboru.

Igor Peternel za naš portal prokomentirao je plakate koji su postavljeni u Laništu i u Dubravi. "Koncert je u Mariboru, nikoga ne zanima mariborsko tržište, dakle to je praktički organizirano da bude u predgrađu Zagreba", započeo je Peternel. Rekao je kako on te plakate vidi kao provokaciju, odnosno smatra da se ovako testira jedna stvar.

"Mislim da se ispipava teren koliko je izgledno da Ceca uskoro održi koncert u Areni. Jer ako preživi plakat, preživjet će i ideja o koncertu u Areni", objasnio je. Naglasio je kako je ovo najobičnija politička porovokacija te da ti plakati nisu postavljeni kako bi reklamirali Cecin koncert u Mariboru.

"Alekandra Prijović je bez ijednog plakata prodala pet zagrebačkih Arena. Društvene mreže učine svoje i onaj tko želi taj koncert, taj koncert će vjerojatno rasprodati u sat vremena", rekao je. Još jednom je naglasio kako se nije trebao raditi marketing preko tih plakata nego da su oni imali drugu svrhu.

'Plakati služe za provokaciju'

"Ti plakati služe za provokaciju, dakle oni su postavljeni da bi bili uništeni. Cilj postavljana tih plakata bio bi promašen da ih nisu uništili. Tim se plakatima također htjela potaknuti javna rasprava tako da oni koji žele zaraditi na njezinom koncertu vidi koliko je to moguće.

Rekao je kako sporni plakat nije slučajno postavljen na Laništu jer je to kvart pored zagrebačke Arene i to je kvart u kojem živi pretežito braniteljska populacija. "Ako prođe u Laništu, proći će i u Trnju", kazao je potpredsjednik Gradske skupštine.

Dao je punu podršku braniteljima koji su istupili i javno kritizirali postavljanje ovih plakata. "Imaju moju punu podršku. To su ljudi koji dali živote, neki i zdravlje za ovu zemlju da bi im ispred kuće sad stavljali Cecu, udovicu jednog od ključnih ratnih zločinaca 1990-tih. To je smiješno, to je bizarno", zaključio je Peternel.

direktno.hr