Most opet zabio autogol: Na listi im je čovjek koji je glumio Halilhodžićevog predstavnika

Pin It

Vrijeme curi, ostalo je još svega nekoliko sati do posljednjeg roka za predaju izbornih lista, ususret izlasku na birališta u srijedu 17. travnja.  Učinio je to u srijedu i Most, a jedno ime s njihovom popisa itekako plijeni pažnju.

Zaljubljenici u nogomet itekako pamte ime Matejuša Jozipovića.  On se nalazi na popisu u 10. izbornoj jedinici koju predvodi predsjednik stranke Božo Petrov. 

Riječ je o vijećniku u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije i Općinskom vijeću Baške vode koji je lokalnoj javnosti poznat i kao nekadašnji profesionalni nogometaš, ali i prvak Hrvatske u boćanju.

To nije sve. Jozipović je u javnosti jednom i svjesno lagao, kada je dobro iskoristio činjenicu da dijeli prezime s predstavnikom slavnog trenera Vahida Halilhodžića. Naime, Vahida predstavlja - Mate Jozipović.

Nije poznato zašto je glumio menadžera

Naime, priča je više nego bizarna. Jozipović je prevario brojne domaće medije, izmišljao je informacije o treneru i njegovim planovima, do te mjere da su portala bili prisiljeni objavljivati isprike svojim čitateljima. Zašto se lažno predstavljao? Nije poznato. 

Nije to prvi put da se Jozipović s izborne liste pojavljuje u medijima. Spominjan je i kada je nepoznati napadač podmetnuo požar pod njegov Mercedes B klase koji je potpuno izgorio pred njegovom obiteljskom kućom.

Iako tada nije nikoga prozvao, znakovitom je izjavom usmjerio svoje sumnje prema počiniteljima. "U pozadini svega je politika. Sve je ovo rezultat neprestanog pritiska koji traje od gubitka vlasti HDZ-a. "Ne mogu nikoga konkretno povezati s ovim napadom, no imam indicija koje ću zasad radi interesa istrage podijeliti samo s inspektorima" izjavio je. 

direktno.hr