Da, nužno je deratificirati tzv. Istanbulsku konvenciju

Pin It

Nakon šest godina primjene Istanbulske konvencije: Nasilje nad ženama u porastu, rodna ideologija u vrtićima i na HRT-u

U Velikoj Britaniji maloljetnicima se više ne će smjeti propisivati razvojni blokatori pod krinkom brige za njihov rodni identitet.

Do sada je Nacionalna zdravstvena služba podupirala politiku propisivanja lijekova djeci i mladima koji su ometali prirodni spolni razvoj, a kao dio borbe protiv navodne rodne disforije. To je dovelo do strašnih životnih tragedija kada su ljudi s psihičkim problemima ili jednostavno opsjednuti ideologijom uništavali svoje zdravlje želeći promijeniti spol. Često su vrlo brzo otkrili da to nikako ne žele, no posljedice su bile nepopravljive.

Prema pisanju The Timesa ova će se politika uskoro promijeniti. Nacionalna zdravstvena služba usvojila je nove smjernice u kojima stoji da nema dovoljno znanstvenih dokaza o sigurnosti hormonskih blokatora. Sada se takva sredstva propisuju samo u relativno rijetkim slučajevima. LGBT zajednice promoviraju blokatore razvoja kao navodno bezopasne mjere koje jednostavno zaustavljaju prirodne procese na neko vrijeme, a trebali bi biti potpuno reverzibilni. Prema njihovu mišljenju, mladić koji se pita hoće li se „osjećati bolje“ kao osoba „drugog spola“ trebao bi si „dati vremena“ i neko vrijeme blokirati seksualni razvoj... Posljedice? Kako naglašavaju stručnjaci kritički nastrojeni prema LGBT narativu: oštećenje mozga, osteoporoza, neplodnost...

Industrija promjene spola

U Londonu je provedena studija o praksi klinike Tavistock. Poznata britanska liječnica Hilary Cass izjavila je da uzimanje lijekova trajno remeti razvoj mozga. U jednoj londonskoj klinici razvojni blokatori davani su čak i djeci od 3-4 godine, iako se većina te užasne prakse odnosila na tinejdžere.

Nacionalna zdravstvena služba 2022. je donijela odluku o zatvaranju klinike Tavistock koja je djelovala od 1986. U ovoj klinici imali su praksu da su promjenu spola prikazivali kao posve normalnu pojavu koja se često traži uz objašnjenje da to i odrasli uobičajeno rade.

Navest ćemo jedan primjer djelovanja te klinike. Dvadeset i petogodišnja Keira Bell na visokom je sudu pokrenula postupak protiv klinike Tavistock gdje su joj propisali tzv. blokatore puberteta kad je imala 16 godina. „To će mnogu djecu spasiti i ne će prolaziti putem kojim sam ja prošla. Meni je kao tinejdžerici trebala samo potpora za mentalno zdravlje, a ne 'terapija' koju su mi prepisali u klinici”, rekla je Bell.

Posljednjih godina svjedoci smo velikog porasta broja pojedinaca koji su promijenili spol. Podsjećamo na to da je John Money iz Sveučilišta John Hopkins, inače deklarirani pedofil, proveo medicinski eksperiment krajem šezdesetih u kojemu se jednome dječaku odstranio penis, a spol mu se želio prenamijeniti u ženski. Money je 1972. godine objavio krivotvoreni „znanstveni“ rad u kojemu je tvrdio da je prenamjena muškog u ženski spol savršeno uspjela. Naravno, to je bila laž, dječak kao i njegov brat blizanac kasnije su izvršili samoubojstvo. Ovdje su korijeni onoga što gledamo i danas, a to su operacije promjene spola.

Industrija promjene spola u SAD-u generira desetke milijardi dolara zarade. Zastrašujuće posljedice djelovanja klinika za promjenu spola dovele su do toga da su u mnogim državama te klinike zatvorene kao što imamo spomenuti primjer klinike Tavistock. Mnogi muškarci i djevojke požalili su što su se podvrgavali terapijama promjene spole i kasniji su imali velike zdravstvene i psihičke poteškoće.

Sve su ovo otrovni plodovi ideologije genderizma čiji su preteče imali sotonska nadahnuća. Velik utjecaj na Alfreda Kinseya imali su poznati okultist Aleister Crowley, ali i osnivač modernog sotonizma Anton LaVey. Deklarirani pedofil Kinsey smatrao je sve spolne odnose, uključujući i zoofiliju (seks sa životinjama) normalnim dijelovima spolnosti, a provodio je i eksperimente s djecom. Za njega je tradicionalno spolno ponašanje abnormalno, a promiskuitetno normalno. Isključiva heterospolnost za njega je abnormalna, produkt kulturne inhibicije i društvenog kondicioniranja. Jedan od ključnih autora tzv. četvrtog modula zdravstvenog odgoja 2013. u Hrvatskoj bio je dr. Aleksandar Štulhofer. Ovaj se školovao na institutu Alfreda Kinseya za kojeg je dokazano da je bio pedofil. A dokazano je i to da je Štulhofer objavio knjigu u koautorstvu s deklariranim pedofilom i urednikom pedofilskog časopisa dr. Theom Sandfortom.

Temelje genderističkim teorijama o spolnosti dali su i Simone de Beavouir, s poznatom izjavom žena se ne rađa, ženom se postaje kao i Judith Butler koja zalagala za subverzivno korištenje riječi „rod“ i nekih drugih riječi kao ratnog oružja – trojanskog konja – gdje će se već postojećim riječima pridavati nova značenja u svrhu stvaranja idejne pomutnje koja će pripomoći rušenju postojećih svjetonazora.

Temelji rodne ideologije

Temelj rodne ideologije je tvrdnja da je spol biološki konstruiran, a rod je sociokulturna kategorija. I u medicini i u biologiji znanstvenici smatraju da su spol i rod istovjetni. Naravno, postoji rodna disforija, tj. poremećaj rodnog identiteta, no to su iznimke koje potvrđuju pravilo. Rodna ideologija, kao čedo postmodernizma zapravo negira prirodne datosti, polazi od postavke da je stvarnost fluidna i promjenjiva pa se spol odvaja od roda koji predstavlja vrstu individualnog samoodređenja; ljudski identitet ne određuje, dakle, spol odnosno priroda, nego individualna volja.

Rodna ideologija nema znanstvene niti ontološke temelje jer negira prirodne odrednice ljudskih bića. Pravi cilj rodne ideologije je razgradnja ženske i muške specifičnosti koje su upisane u antropološku konfiguraciju muškarca i žene, njihov jedinstveni identitet, žensku ili mušku narav, svaku antropološku datost, a napose ulogu žene kao majke i supruge. Tijelo žene i njezina predispozicija za majčinstvo postaju neprijatelj protiv kojeg se treba boriti, realnost koju treba poricati. Majčinstvo postaje stereotip, koji treba razgraditi.

Rodna ideologija je totalitarna ideologija. Komunizam je želio stvoriti „novoga čovjeka“, a to je idealtipski proleter koji zbacuje okove eksploatacije i stvara besklasno društvo. Nacionalsocijalizam također želi stvoriti „novog čovjeka“, tzv. nadčovjeka. Genderizam kao i svaka totalitarna ideologija također stvara novoga čovjeka, svojevrsnog androgina ili hermafrodita, dakle čovjeka posve fluidnog rodnog identiteta, zapravo isto nadčovjeka koji je nadilazi sebe tako što će nadići spolno-rodnu uvjetovanost. Biblija nam vrlo jasno govori o tome da je čovjek stvoren na sliku Božju i da je stvoreno muško i žensko. To je jedna od temeljnih biblijskih istina iz koje proizlazi čovjekovo dostojanstvo. Negirati takvu sliku čovjeka znači i gaziti ljudsko dostojanstvo.

Postoje i bizarne posljedice rodne ideologije. Transrodna zatvorenica, bivši muškarac, u SAD-u je pred koju godinu napravio djecu dvjema zatvorenicama zbog čega je premješten u muški zatvor. Imamo i slučajeve da se bivši muškarci proglašavaju ženama godine. Nakon tolikih desetljeća borbe za prava žena, bivši muškarci su bolje žene od samih žena pa zaslužuju titulu muškarca godine. I na mnogim izborima za miss natječu se, a u nekim su državama pobijedili „bivši“ muškarci.

Istanbulska konvencija

U Hrvatsku rodna je ideologija na mala vrata uvedena 2018. usvajanjem tzv. Istanbulske konvencije. Nitko nije bio protiv ove konvencije zato što bi štitila prava žena, nego jer iz čitavog smisla Konvencije kristalno jasno proizlazi (za pismene ljude) kako se rod u njoj ne identificira sa spolom, nego se uvodi distinkcija roda i spola što čini sukus tzv. rodne (gender) ideologije. Perfidija je bila jasno uočljiva: pod krinkom ljudskih prava i zaštite prava žena gura se čista ideologija, a oponente ušutkava optužbama za podupiranje obiteljskog nasilja.

Da je zaštita žena od nasilja uistinu najvažniji cilj Istanbulske konvencije i da su sastavljači Konvencije željeli osigurati greviojedinstvenu potporu ovome dokumentu onda bi iz njega u samome početku eliminirali moguće izvore prijepora i zabluda. Onda ne bi koristili termine iz arsenala rodne ideologije i ozakonjivali teoriju koja se protivi čitavoj povijesti ljudskog roda.

Kad je u pitanju isključivo pravna razina, u tzv. Istanbulskoj konvenciji nije se uvelo baš ništa što glede zaštite od obiteljskog nasilja ne postoji u hrvatskoj legislativi. Ono što posebno tjera na oprez glede Istanbulske konvencije postojanje je tzv. međunarodnog nadzornog mehanizma GREVIO, koji nadzire implementaciju Konvencije, posebno na području državnih javnih politika (školstvo, mediji itd.). Konvencija taj nadzorni alat obrađuje u čak pet članaka i 34 točke što samo po sebi svjedoči koliko je za EU GREVIO bitan. Politički nekorektniji analitičari u mehanizmu GREVIO vide nadzorne milicije, tj. jednu mrežu uhoda i doušnika čija će izvješća služiti kao temelj za monitoring i discipliniranje neposlušnih država članica.

Svaku pojavu treba prosuđivati prema njezinim plodovima. Istanbulska konvencija nije dovela do smanjenja nasilja nad ženama. Ono je u međuvremenu poraslo. Da je tome tako svjedoči činjenica da je femicid ove godine propisan kao kazneno djelo u hrvatskom Kaznenom zakonu. Da je Konvencija imala ikakve pozitivne učinke propisivanje novoga kaznenog djela ne bi bilo potrebno.

Nasilje povećano, rodna ideologija u vrtićima

Plod Istanbulske konvencije nije, dakle, smanjenje nasilja nad žena, ali je uvođenje rodne ideologije, čak i u vrtiće.

Na Facebook stranici udruge Status M tako čitamo: „Stvaramo prostore za sudjelovanje mladića i muškaraca u borbi za rodnu ravnopravnost i društvo nenasilja”.

Svojedobno su se pohvalili sljedećim uspjehom: „Nastavili smo pilotiranje programa za promicanje rodne pravde i borbu protiv rodnih stereotipa u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju – Programa K! Ovaj tjedan su nas ugostili Klub studenata pedagogije FFZG i Dječji vrtić Prečko. Hvala vam svima, bile ste odlične i veselimo se nastavku suradnje! Ovo pilotiranje kao i izradu Programa K provodimo kao dio projekta KINDER – Tackling gender stereotypes in education and early childhood: building a Gender-Responsive Pedagogy in Children’s Education. Projekt KINDER za cilj ima razviti učinkovit i inovativni program obrazovanja za stručnjake i stručnjakinje koje rade s djecom predškolske (3-6 godina) i osnovnoškolske (7-12 godina) dobi. KINDER će učiteljima_cama, odgajateljima_cama i ostalom osoblju pružiti rodno osjetljive i rodno transformativne alate koji će im omogućiti da odgovore na specifične potrebe djevojčica i dječaka u procesima poučavanja i učenja iz perspektive rodne ravnopravnosti”.

Sama činjenica da se nigdje ne koristi termin „spolna“, nego „rodna ravnopravnost” ukazuje na uzore u intelektualnoj baštini tzv. Istanbulskoj konvenciji. Očito je njezina primjena ispod žita krenula, i to, kao što se hvale u organizaciji Stauts M, čak i na djeci od 3 i više godina. Ova organizacija jasno podupire LGBT ideologiju te se bori protiv „homofobije, transfobije i bifobije“.

Osim u vrtiće rodna je ideologija prodrla i na javnu televiziju. Prošle godine u ožujku urednici HRT3 prikazivali su francusku crtanu seriju „Drske djevojke“. U seriji se promiče ideja da muškarac može promijeniti spol. Serija je drske djevojkenamijenjena djeci starijoj od osam godina, a prva epizoda je isti dan emitirana čak pet puta (nakon završetka dječjeg programa) što jasno ukazuje na propagandističke namjere uredništva.

Na Dan očeva javna televizija tako je općoj populaciji starijoj od osam godina servirala lik militantne francuske feministice Thérèse Clerc koja je u svom stanu obavljala ilegalne pobačaje. Općenito govoreći, serija promiče transrodnost, pobačaj, kontracepciju i sodomiju. I to ne za bilo koga. S obzirom na to da je riječ o crtiću, jasno je kako je primarno usmjerena na djecu kojoj se nastoji ispirati mozak jednom ideologijom koja je protivna zdravu razumu.

Rodna ideologija predstavlja jednoga od najopasnijih jahača kulture smrti. Njezine su posljedice stravične, a njezina bit protivna zdravu razumu. Zato nedvojbeno treba ići prema deratifikaciji Istanbulske konvencije, ali i poništavanju njezinih otrovnih plodova. Zapadna društva nalaze se pred demografskom i identitetskom katastrofom. Ustrajavanje na ideologija kao što su genderizam, zeleni fundamentalizam, abortizam (francusko unošenje prava na pobačaj u ustav nastojat će se iskoristiti kao model za sve zapadne zemlje) ili transhumanizam vodi u provaliju iz se koje zapadni čovjek ne će izbaviti.

Davor Dijanović

Hrvatski tjednik/hkv.hr