Hrvatski nacionalizam nije iscrpljena priča

Pin It

Hrvatski nacionalizam nije iscrpljena priča. Naprotiv, on je tek neispričana priča. Narod je njegov nacionalizam. Ako mu uzmete dušu, on se gasi. A nacionalizam je duša naroda. To smo mi. Nismo mi naš proračun, ni naši Zakoni, ni naše gospodarstvo, ni naši bankovni računi, nekretnine, ili što god vam drago. Ako posjedujemo sve to, a izgubimo nacionalni identitet, onda više nismo oni isti mi, Hrvati.

Onda smo netko drugi. A onda nemamo ni ljubavi, žara, ni emocije, ni stvaranja, ni borbe. Onda nemamo ni ideje, jer ne znamo tko smo. A kad se to dogodi, onda dođu neki drugi pa nam usađuju strane nam ideje. Tako postajemo neka amorfna euro-masa koju oblikuje netko drugi kako on hoće.  

Na tome rade i Plenković i Milanović, i njihove paravojne postrojbe – udruženi zločinački pothvati koji su zauzeli sav prostor političke borbe, i misli o Hrvatskoj. Koordinirano uništavaju svaku klicu drugačije političke misli, ma koja uvjerenja propagirala. Njima odgovara jedino da se klatno vlasti njiše samo između njih dvoje, jer tako nitko nikada neće napraviti zaokret kojim bi prokazao njihov prljavi sustav upravljanja i vladanja. Dok je Hrvatske, iz izbora u izbore, sve manje i manje.. 

Zbog njihovih političkih zločina, stagnirali smo, i brojne druge zemlje su nas pretekle. Sve do nedavno nije bilo ozbiljnog protivnika ovom sistematskom zločinu prema narodu. 

No, ipak je bilo naivno očekivati da će se hrvatski čovjek tako lako predati. I sad smo tu mi… Što su tražili, to su i dobili: Domovinski pokret – stranka koja je sve ono što oni nisu. Puno nas je, sve više. Ratnika, domoljuba, kršćana, vjernika. Nova i autentična snaga, iznikla iz osjećaja izdanosti od ustajalih političkih garnitura, i koji se probija kroz sve barikade i zamke dvostranačja SDP-a i HDZ- a 

Dolazimo mi, stotine tisuća koji ćemo reći snažnije nego ikada: ne, mi nećemo izdaju, ni crvenu ni plavu. Nego politiku koja kreće od nas, od našega nacionalizma, jer to smo mi i to hoćemo. Stoga dolazimo mi! Domovinski pokret, odlučan iznova sve graditi sve političke institucije. 

Brate, sestro, prijatelju, ratniče! Pogledaj kako sve više ljudi prepoznaje Domovinski pokret diljem Hrvatske, i nitko nas ne može zaustaviti. Budi s nama! Pripremi se za Hrvatsku kad u njoj više neće odlučivati ustajale političke groteske. Nego, ti i ja… 

Budi s nama, s onima koji dolaze, ohrabreni vjerno iznova graditi sve ono što suverena država ima. 

Stoga, moramo iznova krenuti od te točke. Hrvatsko domoljublje ima silan zamah i potencijal u sebi. I to će ovi izbori pokazati… 

Nemoj da te iznenadimo!

Stipe Mlinarić