Mujkić: Naši ministri zasukali su rukave – sve što će se događati u sljedećem razdoblju može se pripisati radu i rezultatima DP-a

Pin It

Ivana Mujkić izabrana za predsjednicu vukovarske podružnice Domovinskog  pokreta - PRESS 032

Naš je član kažnjen sa 700 eura jer je objesio zastavu HOS-a. Zakon je nedorečen  i govori o zabrani korištenja nekakvih simbola te se ničime ne definira na što se to odnosi. Bila je to subjektivna odluka policajca na terenu, što je potpuno nelogično jer je HOS 18. studenog u Vukovaru predvodio Kolonu sjećanja, i nitko od policajaca nije reagirao, a bio je prisutan i cijeli državni vrh.

Zastupnica DP-a Ivana Mujkić: ''DP će dobiti državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova pa ćemo imati direktan nadzor nad tim što se događa na granicama i koliki je broj ulazaka ilegalnih migranata, a što do sada nismo mogli. Ostankom u oporbi mogli bismo samo ukazivati na problem ilegalnih migracija, a ništa ne rješavati. Sve ono što će se događati u sljedećem razdoblju može se pripisati radu i rezultatima DP-a''.

''Preuzeli smo tri resora koji nisu nimalo jednostavni, posebice ako uzmemo u obzir da Ministarstvo demografije nije ni postojalo te Slavoniju, Liku i dijelove Hrvatske koji gotovo nestaju. Ministar poljoprivrede Josip Dabro je također zasukao rukave, pun je elana i vjerujem da će vrlo dobro razumjeti naše poljoprivrednike. Tu je i ministar gospodarstva Ante Šušnjar, koji ima iskustva i zaista se razumije u svoj sektor''.

''DP je odlučio razgranati stranku prema lokalnim razinama i osnovati što veći broj podružnica. To je vrlo zahtjevan posao, no odlučili smo preuzeti tu odgovornost i rizik i stoga mislim da nećemo imati nikakvih problema na lokalnim izborima, obzirom da imamo veliki broj organizacija i aktivnih ljudi''.

''Naš je član kažnjen sa 700 eura jer je objesio zastavu HOS-a. Zakon je nedorečen  i govori o zabrani korištenja nekakvih simbola te se ničime ne definira na što se to odnosi. Bila je to subjektivna odluka policajca na terenu, što je potpuno nelogično jer je HOS 18. studenog u Vukovaru predvodio Kolonu sjećanja, i nitko od policajaca nije reagirao, a bio je prisutan i cijeli državni vrh. Borit ćemo se da legitimne postrojbe više ne budu omalovažavane na ovaj način''.

''Zabraniti treba zvijezdu petokraku koja je simbol agresije na Hrvatsku. Osobno sam iz Vukovara, prošla sam pakao rata upravo pod tim simbolom i to u meni budi nemir i asocijaciju na sve loše što se u Hrvatskoj dogodilo 90-ih godina. Potrebno je uzeti u obzir noviju povijest i što se događalo u Domovinskom ratu''.