Vjekoslav Krsnik: Miro Bulj je raskrinkao subverzivno djelovanje SNV-a pod okriljem Andreja Plenkovića

Pin It

Afera koja je nastala odlukom sinjskog gradonačelnika a ujedno i saborskog zastupnika Mira Bulja (Most) da zabrani izložbu što ju je financiralo tzv. Srpsko narodno vijeće samo je dodatno i upečatljivo potencirala što se krije u velikosrpskom hibridnom ratu koji se već duže vrijeme na teritoriju Republike Hrvatske vodi protiv hrvatske države i hrvatskog naroda. 

Operativni stožer tog hibridnog rata nalazi se u tzv. Srpskom narodnom vijeću koje, što je i najvažnije, predstavlja samo 9 posto Srpske nacionalne manjine u državi. 

Srpsko narodno vijeće zaslužuje epitet "tzv." prije svega zbog toga što u Republici Hrvatskoj političkim jezikom ne bi smjela nominalno postojati bilo kakva politička udruga koja negira hrvatski državni identitet, pa tako ne bi smio postojati ni SDSS osnovan od osuđenog ratnog zločinca kao stranka iza koji stoji to tzv. Srpsko narodno vijeće Radi se dakle ne samo o legitimitetu nego još više o legalitetu. Kad je u pitanju ova druga odrednica vrhunac apsurda  leži u činjenici da Srpsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj politički i u javnosti predstavlja s 9 posto podrške zanemarivi dio te manjine, a još je veći apsurd da takvoj skupini kojoj je na čelu saborski zastupnik Milorad Pupovac obilatu potporu osigurava Vlada, što se najviše  potenciralo izdajničkom politikom HDZ-ovog premijera Andreja Plenkovića.  

Nije u pitanju što se subverzivnom djelatnošću u Hrvatskoj bavi gotovo legalno tzv. Srpsko narodno vijeće i njezino političko krilo Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) nego je još opasnije da tu politiku podržava stožerna  hrvatska politička stranka HDZ na čelu s predsjednikom i ujedno premijerom Andrejom Plekovićem. Po svim potezima koje je povukao u dosadašnja dva mandata Andrej Plenković sa svojom maksimom "mogu što hoću" politički i financijskii podržava tzv. Srpsko narodno vijeće na čelu s, po Josipovićevim riječima "etnobiznismenom", a po Milanovićevoj ocjeni "sitnim lopovom", Miloradom Pupovcem.

Koliko je to uzelo maha najbolje pokazuje upravo ovaj slučaj sa zabranom izložbe iza koje stoji tzv SNV. što ju je zaustavio sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Na noge se digla cijela jugobulumenta na čelu, što je najopasnije, s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek koja je u projektu Andreja Plenkovića da "promijeni Hrvatsku" važan čimbenik. Ona je zgrožena zabranom izložbe u Sinju pa je tako ako je dosad i bilo kakve sumnje jasno dokazala da zajedno s Andrejom Plenkovićem logistički sudjeluje u hibridnom ratu što se već dugo vremena s pozicija velikosrpskog "srpskog sveta" vodi protiv Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda. Svoju zgroženost izreklo je niz institucia koje bi trebale štititi hrvatski identitet na čelu s pučkom pravobraniteljicom Tenom Simonović Einwalter, Udrugom pisaca koje su sve šutjele kad je Grad Pula zabranio koncert Marka Perkovića Thompsona ili kad je Obuljen Koržinek i njeno Ministarstvo  proglasilo knjige Slobodana Praljka šundom.

U takvim okolnostima sasvim je razumljiva odluka gradonačelnika Sinja Mira Bulja da uskrati održavanje izložbe u prostoru kojim upravlja Grad Sinj i to isključivo zbog toga što financijski iza te izložbe stoji Pupovčevo tzv. Srpsko narodno vijeće. To je dosad  sa strane jednog političara, dakle saborskog zastupnika i gradonačelnika jednog grada najotvorenije raskrinkavanje velikosrpske politike tzv. Srpskog narodnog vijeća pod nadzorom Milorada Pupovca. Naravno to nije ostalo bez odgovora tzv. Srpskog narodnog viječa u čije ime je njihov generalni tajnik Saša Milošević optužio Buljev postupak za populizam koji je za njega opasniji od fašizma. Kad je riječ o fašizmu treba samo podsjetiti da tzv. Srpsko narodno viječe u Hrvatskoj nikad nije osudilo fašističku velikosrpsku agresiju i cijelu je svoju politiku usmjerilo na nastojanje da se Domovinski rat proglasi građanskim ratom kako bi se umanjila odgovornost hrvatskih Srba što su bili dio Miloševićeve politike. Uostalom tu vellikosrpsku agresiju osudio je velik dio hrvatskih Srba koji ne pripadaju Pupovčevom tzv. Srpskom narodnom vijeću, ali unatoč tome Vlada premijera Andreja Plenkovića izdajnički ne podržava veliku većinu lojalnih hrvatskih Srba nego upravo gotovo zanemarivu manjinu koja ideološki i logistički svojom subverzivnom djelatnošću ugrožava stabilnost hrvatske države i njenih građana. .  

Vjekoslav Krsnik