Zanima vas koliko košta izbjegavanje slanja na front u Ukrajini?

Pin It

U regiji Rivne, ukrajinski službenici za provođenje zakona uhitili su 43-godišnju službenicu lokalnog vojnog komesarijata (TCR) zbog sumnje na primanje mita za pomoć u izbjegavanju mobilizacije. Prema izvještajima, žena je tražila 13.000 dolara kako bi vojnom obvezniku osigurala lažne dokumente koji bi ga iz zdravstvenih razloga oslobodili vojne službe.

Plan je uključivao izdavanje vojnoknjižnih isprava o nesposobnosti za vojnu službu te utjecanje na medicinsko-socijalne vještačke službe da izdaju potvrdu o invaliditetu. Službenica je uhićena nakon što je primila drugi dio mita od 10.000 dolara, dok je prvotno dobila 3000 dolara kao predujam.

Osumnjičenoj je uručena obavijest o sumnji za zlouporabu utjecaja, a tužitelji su podnijeli prijedlog sudu za njezino udaljenje s dužnosti. Istraga također provjerava mogućnost umiješanosti drugih osoba u ovaj slučaj. Za ovo kazneno djelo, prema 3. dijelu članka 369-2 Kaznenog zakona Ukrajine, predviđena je kazna zatvora do osam godina, uz oduzimanje imovinske koristi.

geopolitika.news