Bulj odgovorio pravobraniteljici zbog zabranjene izložbe

Pin It

Slobodna Dalmacija - Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom 'Ređije'  prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove?

"Isto tako Vas ljubazno molim da mi proslijedite dopis Vaše institucije upućen gradskoj vlasti Grada Pule zbog zabrane koncerta mog suborca i poznatog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u pulskoj Areni", napisao je Bulj.

Ne stišavaju se reakcije na zabranu izložbe 'Susret na Tromeđi' fotografkinje Inije Herenčić koja se trebala održati u sinjskoj Galeriji Sikirica. 

Podsjetimo, izložbu u organizaciji Srpskog narodnog vijeća zabranio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Jedna od onih kojima se njegov potez nije svidio bila je pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter koja je Bulju dala rok od 15 dana da se očituje o zabrani izložbe što je on na svojoj Facebook stranici napravio.

"Poštovana pučka pravobraniteljice, ne vidim na temelju kojih ovlasti bi Vaša institucija izabranom gradonačelniku propisivala kakvu će politiku provoditi i s kojim institucijama i udrugama će surađivati ustanove za koje sam kao izabrani dužnosnik odgovoran", započeo je Bulj svoju objavu.

Pozvao ju je da ponovno pročita njegovu izjavu u kojoj objašnjava zašto ne želim suradnju sinjskih gradskih ustanova sa SNV-om te je zamolio da mu dostavi sve dopise koje je uputila SNV-u koji "u svom tjedniku Novosti, redovito vrijeđa hrvatske branitelje, moje suborce i Domovinski rat u kojem smo sudjelovali, a koji nam je omogućio demokraciju i slobodu."

'Ili je i Vama zamisao stvaranja hrvatske države nakaradna?'

"Uvjeren sam da Vam izrazito smeta takva diskriminacija i vrijeđanje hrvatskih branitelja, stoga ne sumnjam da ste opetovano reagirali prema SNV-u", napisao je saborski zastupnik Mosta.

"Osim djelovanja tog tjednika, razlog mog odbijanja suradnje sa Srpskim narodnim vijećem je i u djelovanju i izjavama vodećih ljudi SNV-a koji svojim postupcima podupiru politike usmjerene protiv hrvatske države", istaknuo je Bulj.

Podsjetio ju je zatim da je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac u vrijeme obilježavanja Oluje bio u Bačkoj Palanci i stajao iza srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je modernu hrvatsku državu uspoređivao s nacističkom Njemačkom. Spomenuo je i predsjednika Savjeta SNV-a Dejana Jovića koji se "složio s izjavom Pere Kvesića da je samo zamisao stvaranja hrvatske države nakaradna i re*ardirana".

O Zagrebu i Puli 

"Vjerujem da ste kao pučka pravobraniteljica reagirali na takve izjave i osudili takvo ponašanje kao diskriminaciju svih onih koji su dali živote za stvaranje slobodne države Hrvatske – ili je i Vama zamisao stvaranja hrvatske države nakaradna?", napisao je Bulj.

Pravobraniteljicu je zatim upitao koliko je puta reagirala "vezano uz medijsku diskriminaciju i vrijeđanje uvjerenja i osjećaja većine hrvatskog naroda u dijelu medija od tjednika Novosti pa nadalje" te ju zamolio da mu pošalje dopis koji je poslala gradonačelniku Grada Zagreba "koji je udruzi koja djeluje u njegovom gradu zabranio korištenje javnih površina i postavljanje zastava na gradske jarbole."

"Isto tako Vas ljubazno molim da mi proslijedite dopis Vaše institucije upućen gradskoj vlasti Grada Pule zbog zabrane koncerta mog suborca i poznatog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u pulskoj Areni", napisao je Bulj.

Javio mu se general 

"U iščekivanju preslika tih dopisa i vaših reakcija na navedene slučajeve srdačno pozdravljam Vas, vladajuću većinu koja Vas je predložila kao i premijera Plenkovića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Ivana Penavu i predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava Milorada Pupovca", napisao je. 

P.S. Naložio sam službama da naprave prostora u pisarnici Grada Sinja pa ćemo biti spremni zaprimiti sve te silne dopise koje sam od Vas zatražio", zaključio je sinjski gradonačelnik.

direktno.hr