Jonjić: Gdje bi Hrvatska bila, da nije toliko razarana i uništavana?

Pin It

Tomislav Jonjić objavio dio savjetničkog tima s kojim namjerava osvojiti  Pantovčak

U velikosrpskoj agresiji pobijena su 402 dječaka i djevojčice, ali se o tome šuti i u javnosti, šuti se u našim školama, šuti se u razgovorima naših političara sa srpskima ili u obraćanju međunarodnoj javnosti. Jer, kako nedavno reče predsjednik Vlade, Hrvatska nije bila žrtva agresije, nego je nastala iz sukoba, konflikta. 

O duhovnome i političkom stanju Hrvatske malo što govori kao činjenica da ni sva pobijena djeca nemaju jednak tretman. U velikosrpskoj agresiji pobijena su 402 dječaka i djevojčice, ali se o tome šuti i u javnosti, šuti se u našim školama, šuti se u razgovorima naših političara sa srpskima ili u obraćanju međunarodnoj javnosti. Jer, kako nedavno reče predsjednik Vlade, Hrvatska nije bila žrtva agresije, nego je nastala iz sukoba, konflikta. 

A jučer je u svetištu Majke Božje Remetske fra Jozo Grbeš predvodio misu za te naše anđele, pobijene u današnjoj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Da ih srpsko-jugoslavenski agresor nije pobio, koliko bismo novih obitelji imali, i koliko bi se do danas rodilo njihove djece, sad već možda i unuka? Gdje bi Hrvatska bila, da nije toliko razarana i uništavana?