Pogledajte govor Stjepe Bartulice u kojem brani Orbana i protivi se ulasku Srbije u EU!

Pin It

BARTULICA EKSKLUZIVNO OTKRIO BUJICI: “Viktor Orban mi je srdačno zahvalio na potpori i uvažio moje argumente protiv ulaska Srbije u EU!”

Hrvatski europarlamentarac i zastupnik stranke DOM i NACIONALNO OKUPLJANJE – prof. dr. sc. Stjepo Bartulica u Strassburgu je stao na stranu Viktora Orbana, nakon što su ga lijeve frakcije iz svih krajeva Europe napale i nepristojno ometale u izlaganju, zbog dosljednog zastupanja pravih vrijednosti... U dijelu koji se odnosio na Srbiju, Bartulica je pristojno i argumentirano kontrirao Orbanu i upozorio ga da Srbija još nije spremna za ulazak u EU.

Stjepo Bartulica je u izjavi za Bujicu potvrdio da mu je Viktor Orban vrlo srdačno čestitao na govoru, a glede Srbije – primio na znanje iznijete argumente hrvatskog eurozastupnika iz ECR grupacije...

GOVOR GOSPODINA BARTULICE:

“Kolegice i kolege, poštovani premijeru Orban! Prvo bih Vam se htio još jednom zahvaliti... Pamti se Vaša podrška kad je Hrvatska trebala pristupiti Europskoj uniji! Međutim, danas što se tiče prioriteta Mađarske, moram reći da Srbija kao zemlja kandidatkinja - nije spremna za članstvo i daleko je od toga! Sve dok ne prizna svoju odgovornost za ratna zbivanja I tragediju iz 90-ih i pristane isplatiti ratnu odštetu, ta zemlja nema mjesto u Europskoj uniji! Međutim, danas ste postali politička meta u ovome Domu i to je jednostavno zato što “krivo” shvaćate što su to europske vrijednosti... Dakle, usudili ste se braniti kršćanstvo! Danas ste rekli da se zalažete za bogobojaznu Europu... U pravu ste! Europa je u krizi zbog manjka svijesti o dubini važnosti kršćanskog naslijeđa. Vi ste u stanju i hrabro to svjedočiti.

Prema tome, imate našu podršku i dalje! I borite se do kraja!”