Marijačič: Koju to državu oni zastupaju?

Pin It

Milanović se obrušio na premijera: "Da, šuti o tome!"

Na summitu o Ukrajini predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je govorio nazočnima, među kojima je bio i ukrajinski predsjednik Zelenskij, o agresiji na Duborvnik i Hrvatsku uopće 1991. godine. Prema pisanju medija, proturiječio mu je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je rekao da se "100 posto" ne slaže s onim što je Plenković rekao, odnosno da Srbija ima potpuno drukčije mišljenje o tim događajima. 

Ako se Vučić 100 posto ne slaže, to znači da ne smatra kako je Srbija izvršila agresiju na Dubrovnik, pa su prizori grada koji gori, a  koje svi mi živući svjedoci pamtimo, zapravo lažne i izmišljene promidžbene kulise, a ne zgarišta nakon ispaljenih srpskih granata. I na tu uvredu Plenković nije reagirao, a uvreda je već i sama činjenica da je pozvao takvog čovjeka koji u individualnom i u simboličkome smislu manifestira zliočinačku ideju četništva.

   Suma sumarum: Predsjednik RH Zoran Milanović u Crnoj Gori brani četnike i u maniri agresora nastupa protiv Hrvatske, a Plenković u Duborvnik zove notornoga četnika Vučića i šuti na njegove najveće moguće uvrede. 

  Pa koju to državu oni zastupaju? Ne znamo točno (vjerojatno Milanović prošlu Juugoslaviju, a Plenković bruxellesku EU-niju), ali sasvim sigurno, Hrvatsku ne zastupa ni jedan od te dvojice mediokriteta koji ne mogu vladati ni sa svojim egom, a evo, na našu nesreću i sramotu, vladaju Hrvatskom.