Marijačić: Povjesničarka Matković iznosi citate same gospodje Gitman kao dokaze svojih tvrdnja u intervjuu

Pin It

I prije no što su pročitali intervju s povjesničarkom dr. Blankom Matković u novome HT-u, pojedinci nezadovoljni njezinim kritičkim stajalištima o  židovskoj autorici dr. Ester Gitman, prilično grubo su se osvrnuli ne samo na nju, nego i na Hrvatski tjednik.

U intervjuu dr. Blanka Matkovic sasvim konkretno objašnjava zašto gospodja Gitman ne zaslužuje status znanstvenice. Zato što je lažirala i zlorabila arhivski dokument i podatke o stradanju dubrovačkih Židova, očito svjesno jer zna hrvatski jezik! 

Zato što je objavila notorne laži o Maksu Luburiću i Jasenovcu kojih bi se postidio svaki srednjoškolac!

Zato što NDH smatra krimenom hrvatskoga naroda pa želi odvojiti kardinala Stepinca od hrvatske države i hrvatskoga naroda.

 Povjesničarka Matković iznosi citate same gospodje Gitman kao dokaze svojih tvrdnja u intervjuu.

Hrvatski tjednik u nekoliko navrata je tražio intervju od gospodje Gitman. Odbijala nas je jer naše upite da objasni neke svoje apsurde valjda smatra radikalizmom.

Pozivamo kritičare da umjesto napada ad hominem,  sve iznesene tvrdnje povjesničarke Matković, koje smatraju neistinitima, opovrgnu protuargumentima. HT će ih sa zadovoljstvom objaviti. 

 Ako, pak, ne mogu činjenicama osporiti navode povjesničarke Matković, onda ćemo to smatrati izrazom njihova neznanja, gluposti i očitoga logičkoga, odnosno mentalnoga  hendikepa. 

Kardinal Stepinac  je hrvatski velikan i svetac ne po tome što je, simbolički gledano, dijelio bombone ugroženima, makar je i to radio, nego zato što je do zadnje kapi krvi branio svoj narod i svoju drzavu Hrvatsku, svoju NDH.

I svatko onaj u zemlji ili inozemstvu, u crkvenoj ili sekularnoj hijerarhiji, zvao se Gitman ili nekako drukčije, tko smatra i želi dokazati da je Stepinac bio svetac, a država i narod koje je branio da su bili zločinački te ih želi odvojiti od njega, upada u strašan  contradictio in adjecto. 

 Svatko onaj u zemlji i inozemstvu, tko odvaja Stepinca od države koju je branio, ili svatko onaj tko "samo" podupire takve, na strani je zla i u biti na tragu onoga što zagovara i  Porfirijeva zločinačka SPC, koliko god se trsio da tobože brani hrvatsku stvar.