Zadnji komentari

Trump nakon uhićenja bilježi rast popularnosti, DeSantisu pala za čak 30% u dva tjedna

Pin It

trumpa

Anketa je provedena nakon što je objavljena vijest da će se Trump suočiti s kaznenom prijavom u vezi s tajnim novcem isplaćenim glumici filmova za odrasle Stormy Daniels prije izbora 2016. godine.

Bivši američki predsjednik Donald Trump povećao je svoju prednost u odnosu na svoje suparnike u republikanskoj predsjedničkoj nominaciji 2024., iako se suočava s kaznenim optužbama u New Yorku, pokazuje anketa Reuters/Ipsos objavljena u ponedjeljak, piše israelnationreview.com

Anketa je pokazala da oko 48 % republikanaca kaže da želi da Trump bude predsjednički kandidat njihove stranke, što je čak 4 % više nego prije dva tjedna. Tada je taj postotak bio 44 %, u anketi od 14. do 20. ožujka.

Oko 19 % podržava njegova najbližeg suparnika, guvernera Floride Rona DeSantisa, što je pad od čak 30 % prošlog mjeseca. Ostali vjerojatni suparnici imaju jednoznamenkaste brojeve postotne podrške.

Internetska anketa provedena je nakon što je objavljena vijest da će se Trump suočiti s kaznenom prijavom u vezi s tajnim novcem isplaćenim glumici filmova za odrasle Stormy Daniels prije izbora 2016. godine.

narod.hr