Zadnji komentari

Mladen Pavković: Kakva pitanja, takvi i odgovori!

Pin It

U Hrvatskom saboru mogu  čuti različita pitanja i još različitiji odgovori.

Nu, neka su stvarno biser nad biserima.

Tako je primjerice Dražen Bošnjaković (HDZ), inače pravnik po struci, pitao šeficu DORH-a  Hrvoje Šipek, je li, kako se često čuje, njezin „aparat“ u rukama vladajuće stranke i radi li ona po diktatu, kako se kaže?

Što je zastupnik želio da mu Šipek odgovori?

Naime, zamislite „scenu“ kad u DORH-u ispituju nekog navodnog kriminalca, je li istina (što naravno nema veze sa Šipek)  da je on nešto  otuđio, pa već i mala djeca znaju da će mahom njih 99 posto odgovoriti kako to nije istina, kako je on ispravan čovjek i tome slično.

Stoga je Bošnjakoviću i šefica DORH-a  odgovorila upravo onako kako je on navodno i želio: 

- „Nikada nisam bila  pod ničijim utjecajem. Svoj posao obavljam zajedno s kolegama u Državnom odvjetništvu na svim razinama  tako da se odluke donose isključivo na temelju utvrđenih činjenica i zakonito pribavljenim dokazima. Utjecaja nema“, poručila je.

Nakon toga, zastupnik više nije ništa pitao, sve mu je bilo jasno, jer je čuo upravo ono što je njegovo uho željelo čuti.

Ili, kakvo pitanje, takav i odgovor!

Većina zastupnika, nažalost, ne želi ili ne zna postaviti prava pitanja, a oni kojima su upućeni također relativno često odgovaraju u stilu „pojeo vuk magare“, tako da se iznimno često i ova državna institucija nažalost pretvara u dobro uigrani i skupo plaćeni igrokaz!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)