Zadnji komentari

Mladen Pavković: Livaja, i branitelje su „gazili“ pa se nisu predali!

Pin It

FOTO Marko Livaja začepio usta kritičarima: "Znam da lažu od ljubomore"

Najbolji  igrač Hajduka Marko Livaja odlučio je da više neće obući sveti dres nogometne reprezentacije Hrvatske! Prvo je razlog tome bio što ga je na stadionu  Rujevica, na treningu,  neki umišljeni navijač vrijeđao, pa je  napustio reprezentaciju, pred tadašnju  utakmicu, a sada je ponovno, pred susret s Turskom,  svojim kolega rekao -igrajte sami!

Tako se nažalost ne ponaša ni jedan  istinski domoljub.

Kad su hrvatski branitelji odlazili u rat, braniti hrvatsku Domovinu, bilo je također i onih koji su ih klevetali i vrijeđali, a kad su se vratili još k tome kao pobjednici nad srpskim i inim agresorima, to klevetanje i vrijeđanje nije prestalo do danas. 

Kako su sve nazivali i nazivaju  one koji su, kad je trebalo, bili prvi – da su ustaše, privilegirani, da nisu bili nikakvi ratnici, da imaju velike mirovine i tome slično.

Pa što? To nije i ne može biti razlog da gotovo nenaoružani i nedovoljno opremljeni nismo stali u obranu Lijepe naše, odnosno da smo „iz osobnih razloga“ napustili prve crte obrane!

Tada, nije bio mali broj onih koji su bili ranjeni, ali nakon oporavka ponovno su se vraćali u svoje ratne postrojbe. Ništa ih u tome nije moglo spriječiti.

Nakon obrambenog Domovinskog rata koliko ih je samo ostalo bez stalnog zaposlenja, pa su unatoč tome i dalje govorili i govore da ako će ponovno trebati braniti Domovinu nitko ih ne treba zvati – sami će doći. 

Stoga je teško razumjeti Livaju, tim prije što i za športaše nema većeg ponosa i časti nego braniti boje svoje teško stečene države nastale u krvi.

Zadnjih godina, pod vodstvom Zlatka Dalića, koji gotovo svaku pobjedu posvećuje hrvatskim braniteljima i stradalnicima,  nogometna reprezentacije postigla je svjetske uspjehe. Ali…svako malo to netko želi i nastoji  marginalizirati.

Možda bi i razumjeli Hajdukovu zvijezdu da je odlučio napustiti nogomet, a samim time i reprezentaciju, ali nastaviti igrati i zarađivati u klupskom dresu, a dva-tri dana prije važne utakmice „baciti“ sveti hrvatski dres – ravno je izdaji i - dezerterstvu!

Ne, dragi Livaja, tako se ne voli država za koju je izginulo oko 15 tisuća ljudi!

Čvrsto vjerujemo da ćemo i bez ovog popularnog loptogurača i dalje pobjeđivati, ali ovaj čin ostat će, nažalost, velika mrlja u njegovoj daljnjoj  sportskoj karijeri.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)