Zadnji komentari

Mirnodopski zločini razbijaju beha zajednicu

Pin It

Metode islamizacije - Društvo | NoveNews

Uz svu povijesnu pocijepanost turskim porobljavanjem, prisilnom islamizacijom, dankom u krvi, razdijeljenošću i svim vrstama zidova podijeljenosti beha zajednice, u periodu građansko-vjerskog bosanskohercegovačkog sukoba za teritorij, ah pa svi se svjetski, građanski, ili vjerski ratovi i vode za teritorij, zaraćene nacionalno vjerske strane zazidale su još jedan

pa do tada i nepostojeći zid diobe, generalski zid srpske vojske, muslimanske armije i Hrvatskog Vijeća Obrane. I baš taj zid izgrađen ubijanjima, progonima, silovanjima, etničkim čišćenjima, genocidima, ratnim zločinima, ubijanjem bosanskih fratara, konclogorima, mržnjama, muslimanskim zabijanjem noža u leđa današnjim federalnim partnerima, Hrvatima, potvrđuje kao ni jedan dosadašnji dokaz i argumenat da je, sadašnji Zbirni beha entitet neodrživ u bilo kakvoj cjelovitosti kakvu, lažno, zagovara muslimansko-bošnjačka strana.

A upravo je ta muslimanska, danas bošnjačka strana i bila, i jest, najveći pa čak i najbrutalniji zidar ratni i poratni diobenih zidova kako u ratnoj Bosni i Hercegovini tako i u današnjem zbirnom beha entitetu. No kako i ne bi bila kad politiku bosanskohercegovačkog razdora i dijeljenja beha društva po svim nacionalnim, vjerskim, kulturnim, svjetovnim, civilizacijskim razlikama koju je vodio ratni zločinac i veleizdajnik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović u svim brutalnostima i svim elementima nastavlja voditi, i vodi njegov sin Bakir i snaha Sebija.

Po nedjelima kakva čini u daytonskom primirju, prebrojavanje krvnih zrnaca, brojanje vojnika u džamijama, i proizvoda namjenske industrije, više ne za “ne daj Bože” nego za “daj Bože” Bakir je nadmašio, u mirnodopskim zločinima razbijanja beha zajednice,  i babu Aliju, i uvrstio se u armiju najzloglasnijih isilovaca i talibana koji brišu svaki trag kršćana i kršćanstva kuda zapjenušeno prolaze kao što su to počinili kao pripadnici Alijine armije biha na osvojenim i spaljenim hrvatskim prostorima nekadašnje Bosne i Hercegovine.

Daljnje dijeljenje i komadanje

Podloga je to, a i muslimansko-bošnjački argument, daljnjeg dijeljenja i komadanja, odnosno etničkog čišćenja ostatka ostataka beha zajednice. Po etničkoj i vjerskoj čistoći gotovo stopostotno  muslimansko-islamske armije biha, danas su u lažnom zagovaranju multi-kulti beha društva muslimani Bošnjaci stvorili isto tako etnički i vjerski čiste sve svoje organizacije i udruženja, od vojni, politički, humanitarni pa do poratni udruga muslimansko-bošnjačkih majki, koje su se profilirale jednima od najradikalnijih političkih partija.

I u takvoj podijeljenosti svega što se moglo, i može dalje dijeliti čuju se poklici isti tih muslimansko-bošnjačkih radikalista, koji su čak i sa svojim narodom ratovali za svoju ideologiju mržnje prema svemu što nije sa njima, Bosna i Hercegovina je cjelovita, a čak ni Bosna nije cjelovita, Bosna i Hercegovina je multi kulti zajednica, a niti jedne zajedničke multi kulti asocijacije.

Oni najglasniji muslimansko-bošnjački i politički i vjerski lideri koji lažu, u prvom redu svom narodu koji je najveća žrtva te laži, ali i svijetu u cjelini, nesvjesno vjerojatno u zanosu laži koju su naučili od muslimanskog oca laži Alije Izetbegovića, priznaju i javno demonstriraju svu beha podijeljenost, a time i potvrđuju da niti Bosna, niti Hercegovina, niti Bosna i Hercegovina nisu cjelovite, niti su u muslimansko-bošnjačkim okvirima, i u svojoj bivšoj bosanskohercegovačkoj šarolikosti održive.

Kada bi se mogao na tim ratom izrovanim, i masovnim skrivenim grobnicama žrtava svih naroda, napose hrvatskog kao najmalobrojnijeg i najstradalnijeg, muslimansko započetog i vođenog vjerskog rata, pokrivenim mogao naći samo jedan državnički segment zajedništva u slobodno prihvaćenoj i življenoj multi kulti zajednici, da je muslimansko-bošnjački ekstremisti nisu etnički i vjerski očistili i podijelili, bio bi to jak kamen temeljac izgradnje, uistinu, neke nove multi-kulti beha zajednice.

No nažalost toga nema ni u sjećanju preživjelih žrtava najbrutalnijeg vjerskog rata koji se krajem devedesetih godina krvavo ratnog Dvadesetog stoljeća vodio na toj europskoj periferiji, i kojeg su u svim do sad vođenim ratovima na tom, trajnom, ratnom teritoriju tako brutalnim, svirepim, i barbarskim obilježili Alijini džihadisti, mudžahedini, vehabije, mudžahedini. A baš taj muslimanski sveti rat, džihad, podijelio je i trajno raskomadao u najsitnije gruntove i komadiće bosansko i hercegovački nekadašnji vjerski, kulturni i nacionalni mozaik, i učinio ga, ne samo za pogled ružnim i crnim, što potvrđuje i svjetsko okretanje pogleda od njegova crnila, i smrdeži vjerske mržnje koju posijaše ti stranci, nego ga osudiše i na mučno i bolno nestajanje, s porukom nikad više Bosna i Hercegovina.

Lažna multi-kulti BiH

Uz svakodnevne druge muslimansko-bošnjačke potvrde te stvarnosti, i smrtne presude što je džihadisti izrekoše multi-kulti Bosni i Hercegovini, je i Komšićevo objavljivanje 13. rujna 2023. godine etničke i vjerske muslimansko-bošnjačke čistoće Udruženja generala, neke njihove, njihova dijela, BiH, no zasigurno ne i cjelovite jer takve nema, a i ne može biti jer je najbrojniji narod, muslimani Bošnjaci, ne žele takvom.

Naime, najveći obmanjivač muslimansko-bošnjačkog naroda kako je multi-kulti cjelovita beha zajednica funkcionalno održiva demantovao je samog sebe, što i nije prvi put, i demant pred cijelom beha i svjetskom javnosti potvrdio muslimanskim imenima okupljenih generala, sa kojima nekontrolirano i raskošno troši novac poreznih obveznika. Po Bakirovom prebrojavanju krvnih zrnaca, Komšić se družio i nemuslimanima i nebošnjacima prijetio ratom, crtao im donju crtu ispod koje ne smiju ići generali iz “multi-kulti” Udruženja generala “multi kulti” BiH:

Multi kulti šarolikost beha zajednice, po Bakirovom brojanju krvnih zrnaca, „Udruženja generala BiH“ izgleda:

Predsjednik, musliman Bošnjak Rizvo Pleha

Zamjenik, musliman Bošnjak Nedžad Ajnadžić

Sekretar, musliman Bošnjak Sadik Klinić

Članovi Upravnog odbora, muslimani Bošnjaci Ismet Alija i Džemal Merdan.

Koliko je to Udruženje generala, a generali bi trebali biti slika stabilnosti, šarolikosti i različitosti, multi kulti, svakog društva, napose tako heterogenog kakvo je bosansko i hercegovačko, govore, kako to Bakir zna prebrojavati krvna zrnca, njihova imena, ali i svu tragićnost muslimansko-bošnjačke podijeljenosti beha zajednice.

Zar je moguće, a kod muslimana Bošnjaka je i to moguće, govoriti o održivosti i funkcionalnosti u cjelovitosti multi kulti beha zajednice sa tako etničkim i vjerski čistim, vojnim generalskim udruženjima.

Moguće je govoriti, pred tako okupljenim nacionalno vjerskim muslimansko bošnjačkim radikalistima, ali ju je nemoguće funkcionalno cjelovitom održati, kao što je nisu održali ni u Daytonu, čiju podijeljenost je prvi potpisao, i to i Turskoj gdje je gradio dvorce sinu Bakiru, njihov vrhovni zapovjednik Alija Izetbegović. Takvo čisto etničko vjersko okupljanje muslimanskih generala, muslimanske Armije BiH, vidljivo je samo u etnički i vjerski čistim muslimanskim državama, što je i razlog ubrzanja dovršetka u ratu izgrađenih zidova koji dijele nacionalne i vjerske sastavnice, sada zbirnog beha entiteta.

Vinko Đotlo/hrvatski-fokus.hr