Zadnji komentari

Rusija objavila video ‘ukrajinskih vojnika kako se ukrcavaju’ u srušeni zrakoplov

Pin It

Ukrajinci iznijeli svoju teoriju: Upali su u zamku i na prevaru srušili  ruski avion - tportal

Rusko istražno povjerenstvo u petak je na internetu objavilo snimku ukrajinskih ratnih zarobljenika kako se ukrcavaju u zrakoplov koji se kasnije srušio na jugu zemlje.

Moskva optužuje Kijev za obaranje zrakoplova u srijedu u ruskoj regiji Belgorod i ubojstvo 74 ljudi, uključujući 65 zarobljenih ukrajinskih vojnika koji su trebali biti razimjenjeni za ruske ratne zarobljenike.

Rusko povjerenstvo je na Telegramu objavilo video koji prikazuje vozila kako se približavaju zrakoplovu Ilyushin-76 na snježnom aerodromu. Pojedinci se vide kako izlaze iz vozila pripremajući se za ukrcaj.

Video nema zvuka i popraćen je samo jednim redom objašnjenja da prikazuje ukrajinske vojnike koji se ukrcavaju u vojni avion. Lokacija nije navedena.

Nije bilo službenih ukrajinskih komentara na video. Ukrajinski Radio NV je u komentaru napisao: “Zbog loše kvalitete videa teško je razumjeti što se točno događa.”

Kyrylo Budanov, šef Obavještajne uprave ukrajinskog ministarstva obrane, rekao je službenoj skupini koja se bavi tretmanom ukrajinskih ratnih zarobljenika da Kijev trenutno nema “vjerodostojne i sveobuhvatne informacije” o tome tko je bio u zrakoplovu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije je rekao da je ruski vojni avion koji se srušio blizu granice s Ukrajinom oborila ukrajinska protuzračna obrana.

kamenjar.com