Zadnji komentari

Preminuo Marijan Živković: 'Neka me zatvore, bit ću bliži svojim sinovima...'

Pin It

VIDEO: Marijan Živković oslobođen zbog razbijanja ćirilične ploče u Vukovaru

Vukovarce, ali i branitelje i stradalnike širom Domovine, potresla je vijest da je u petak, u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana, preminuo hrvatski branitelj Marijan Živković.

Bio je ponosni otac dva poginula hrvatska branitelja Marka i Nikole. Marijan Živković široj je javnosti postao poznat nakon razbijanja ćirilične ploče u Vukovaru, zbog čega mu se sudilo, a taj je postupak 2019. godine obustavljen.  

"Sada od mene traže da se na sudu izjasnim jesam li lud ili pametan. Ako sam lud žele me strpati u ludnicu, ako sam pametan poslat će me u zatvor. Neka me zatvore, bit ću bliži svojim sinovima", svojevremeno je izjavio Živković. 

Nažalost, tijelo njegovog mlađeg sina Nikole do danas nije pronađeno kako bi bilo dostojno pokopano, a čika Marijan, kako su ga mnogi s ljubavlju i poštovanjem, nazivali, nije doživio da, prije vlastite smrti, zapali svijeću na sinovom grobu.

Čekaju se detalji

Detalji posljednjeg ispraćaja i pokopa Marijana Živkovića, bit će naknadno objavljeni. Rođen je 8. listopada 1939. godine, a preminuo je, u petak, 08. ožujka 2024. godine. 

Bio je istinski domoljub, Hrvat i vjernik. Njegov odlazak pogodio je brojne branitelje, ali i cijelu Hrvatsku. Počivaj u miru, čika Marijan, nećemo te zaboraviti.

direktno.hr