Zadnji komentari

Švedskoj polako sviće

Pin It

Stop migrants stock illustration. Illustration of immigration - 61108751

Svoje stavove je povukla kad je vidjela što se dogodilo sa Švedskom u posljednjem desetljeću. Rast organiziranog kriminala, bombaških napada, neuspjele društvene integracije i islamizacije ponukao je da promijeni svoje stavove i počne se zalagati za suzbijanje daljnjih migracija.

Švedska političarka Louise Meijer iz trenutno vladajuće Umjerene stranke, koja se ranije zalagala za masovno useljavanje migranata tijekom migrantske krize 2015., priznala je da je priljev migranata iz temelja promijenio njenu zemlju. Svoje stavove je povukla kad je vidjela što se dogodilo sa Švedskom u posljednjem desetljeću. Rast organiziranog kriminala, bombaških napada, neuspjele društvene integracije i islamizacije ponukao je da promijeni svoje stavove i počne se zalagati za suzbijanje daljnjih migracija.

Meijer ističe kako se daljnje migracije moraju suzbiti kako bi se popravila trenutna situacija u državi i postigla određena stabilnost te ističe kako je važno da se oni koji već žive u Švedskoj najprije integriraju u društvo prije nego dođu neki novi.

Meijer traži od vlade da suzbije masovni priljev migranta

Louise Meijer napravila je priličan zaokret u odnosu na svoje ranije stavove o migracijama. Uvidjevši posljedice masovnih migracija, Meijer sada traži od vlade da suzbije buduće masovne priljeve migranata.

Meijer je priznala da je tijekom migrantske krize 2015. zauzimala stav otvorenosti prema migrantima – ”Refugees Welcome”, protiveći se tadašnjem pozivu svoje stranke strožim pravilima po pitanju suzbijanja migracije.

“Promijenila sam mišljenje po tom pitanju”, istaknula je, Meijer. Dodala je i da sada podržava “još strožu migracijsku politiku od one kojoj se u to vrijeme protivila”.

Masovni priljev migranata je iz temelja promijenio Švedsku

Njezino obrazloženje je da “promjena kroz koju je Švedska prošla i prolazi iz temelja mijenja zemlju”. Upozorava da masovno useljavanje nosi sa sobom nekoliko velikih problema.

Među njima je, ističe ona, ozbiljan organizirani kriminal za koji se pokazalo da u velikoj mjeri dolazi upravo od migranta. Ističe još i separatizam migranata te islamizam koji nose sa sobom. Organizirani kriminal i rat bandi u ovoj skandinavskoj zemlji su eksplodirali u proteklom desetljeću. Švedska također sada doživjela rekordan broj pucnjava u posljednje tri godine.

Prošle godine Švedska je imala najviše bombaških napada u Europi, a nije u ratu

Prošle godine je Švedska bila druga zemlja na svijetu, odmah iza Meksika, koja nije u ratu, a imala je najviše bombaških napada na svom teritoriju, prema jednom vodećem kriminologu.

Baš kako konzervativci već godinama upozoravaju, Meijer je primijetila da masovna migracija “prirodno utječe na mogućnost integracije”. ”Da bi integracija funkcionirala, ljudi koji se žele preseliti ovamo i koji već žive ovdje moraju se prilagoditi švedskom društvu i našim vrijednostima”, ističe Meijer.

”Morate raditi, govoriti švedski i izvršavati svoje dužnosti prije nego počnete tražiti svoja prava”

”Morate raditi, govoriti švedski i izvršavati svoje dužnosti prije nego počnete tražiti svoja prava. Oni koji se ne žele prilagoditi i integrirati ne bi trebali ostati ni u Švedskoj. U tom slučaju opcija bi trebala biti deportacija ili repatrijacija”, dodala je.

Meijer je pozvala na “minimalno useljavanje azilanata” u Švedsku u doglednoj budućnosti. Kako bi se osigurala stabilnost zemlje i kako bi se mogli integrirati oni koji tamo već žive. Obećala je da će zagovarati ovo stajalište tijekom svog političkog rada “sada i u budućnosti”, piše Remix.

narod.hr