Zadnji komentari

Trump u podnesku Vrhovnom sudu traži imunitet od kaznenog progona

Pin It

Lawyers say 'not possible' for Trump to post bond in $454m civil fraud case  | Donald Trump News | Al Jazeera

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak je podnio podnesak Vrhovnom sudu SAD-a u kojem traži imunitet od kaznenog progona zbog pokušaja poništavanja izbora 2020., a slučaj bi se trebao naći pred sucima sljedeći mjesec.

Trump se žali na odluku nižeg suda koji je odbio zaštiti ga od kaznenog postupka koji vodi posebni tužitelj Jack Smith jer je bio predsjednik kada je poduzeo radnje s ciljem poništavanja izbora 2020.

Podnesak iznosi argumente slične onima koje su Trumpovi odvjetnici ranije iznijeli pokušavajući ga zaštititi od kaznenog progona i ponavlja izjave koje je Trump dao tijekom kampanje.

“Predsjednik ne može funkcionirati, a samo predsjedništvo ne može zadržati svoju neovisnost ako se predsjednik suoči s kaznenim progonom za službena djela nakon što napusti dužnost”, stoji u podnesku.

Trump, prvi bivši predsjednik koji se suočava s kaznenim progonom, republikanski je kandidat na predsjedničkim izborima 5. studenoga na kojima će se sučeliti s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom. 

kamenjar.com