Zadnji komentari

Kajkić: SDSS opstruira istrage ratnih zločina

Pin It

KAJKIĆU OTKAZ, a policajac koji se javio u Vojsku Srbije vraćen u službu.  KOALICIJA HDZ-SDSS NA DJELU

Sve opstrukcije dolaze iz SDSS a i njegovih čelnih ljudi, prije svega Milorada Pupovca. On svojim jakim utjecajem preko Plenkovića, Božinovića i Medveda kroji politiku tog posla

Parlamentarni izbori održat će se za nekoliko dana, a predizborna je kampanja ušla u posljednju fazu. Stranke i kandidati razbježali su se diljem RH ne bi li uvjerili birače da glas na izborima poklone baš njima. Na poseban način trud ulažu oni kandidati čije mjesto na listi samo po sebi “nije prolazno”. Jedan od njih je i Nikola Kajkić, nezavisni kandidat na listi Mosta i Hrvatskih suverenista u petoj izbornoj jedinci. Kajkić vjeruje da mu ni 14., posljednje mjesto na listi neće biti nepremostiva prepreka i da će birači prepoznati njegov višegodišnji rad.

U razgovoru za Narod.hr Kajkić je otkrio kakav rezultat očekuje, koji su njegovi uvjeti za suradnju s Plenkovićem odnosno Milanovićem te kakva je uloga Milorada Pupovca u zataškavanju i opstruiranju istraga ratnih zločina. Potvrdio nam je i ekskluzivu koju je nedavno sam pustio u medijski prostor prema kojoj je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, nedavno dobio hrvatsko državljanstvo….

Narod.hr: S 14. mjesta koalicijske liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 5. izbornoj jedinice lovite preferencijalne glasove i ulazak Sabor. Kakav rezultat očekujete od vaše liste kao i od sebe osobno?

Kajkić: Da, nezavisni sam kandidat na listi Mosta i Hrvatskih suverenista, na rednom broju 14. u petoj izbornoj jedinici. Smatram da redni broj na izbornoj listi i nije bitan ukoliko se kandidat svojim radom te zalaganjem u kampanji dokazao, a ja mislim da sam napravio upravo to.

Naime, zadnje tri godine županijski sam vijećnik u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije. Najaktivniji sam vijećnik, s najviše amandmana i realiziranih projekata kroz moje prijedloge koje sam predlagao tijekom cijelog mandata.

Podsjećam da sam upravo ja kao vijećnik otkrio i prijavio aferu tešku 1,2 milijarde kuna (krađa u PIS d.o.o, tvrtka u suvlasništvu županije VS i Ine d.d), zalagao sam se za rušenje četničkih spomenika, pisao, molio, neke sam na kraju i sam srušio! Aktivan sam bio i na nizu prijedloga i na razini višoj od županije, a posebice onih koji se tiču Slavonije i područja današnje pete izborne jedinice.

Naime, nakon što su me smijenili tj. suspendirali s istraživanja ratnih zločina i nakon što su mi uručili otkaz, nisam posustao i dalje pronalazim grobnice, ratne zločince i prijavljujem ih. Primjerice i dalje kontinuirano prozivam Đorđeta Čurćića za zločine na Ovčari i tražim da pokaže mjesto na koje su premjestili masovnu grobnicu.

Zaključno, očekujem dobar rezultat, imam se pravo tome nadati posebice znajući da sam na zadnjim izborima za župana u Vukovarsko-srijemskoj županiji preferencijalno dobio 13200 glasova.

Nakon tih izbora ja nisam stao, nego sam nastavio svoj rad u kontinuitetu u pozitivnom kontekstu za interes mojih sugrađana i našeg kraja. Iako sam oporba, dokazao sam da se i kao oporbeni vijećnik može puno toga potaknuti na promjene.

Narod.hr: Ukoliko uđete u Sabor mogu li Andrej Plenković ili Zoran Milanović računati na vašu ruku? Ako da, pod kojim uvjetima i zašto?

Kajkić: Uh, teško je sada o tome govoriti, ja sam poznat po tome što sam u svojim stavovima principijelan i dosljedan! Moji svjetonazorski stavovi ne sviđaju se ni Plenkoviću, ali niti Milanoviću. Prije svega zato što oni ne žive uvjerenja koja baštinim ja! Pored toga kod mene je nulta stopa tolerancije na korupciju, nepotizam, i aljkavost! A njih su dvojica po tom pitanju skoro pa jednaki.

Međutim, ja nisam isključiva osoba, pa primjerice ukoliko bi to bilo u interesu moje domovine i naroda…

Za buduću eventualnu potporu bitne su mi ove stvari:

Izmjena izbornog zakona o nacionalnim manjinama i promjena dijela gdje se manjincima garantira ulazak u Sabor.

Izmjena zakona o Ustavnom sudu u dijelu da tamo moraju “sjediti” dokazani suci i stručnjaci, a ne propali političari i neuspjeli odvjetnici.

Obračun s mafijom koja godišnje krade oko 6 milijardi kuna ili oko 800 milijuna eura na razlici cijene lijekova koja se naplaćuje hrvatskim građanima preko HZZO-a.

Izrada nacionalnog programa razvoja poljoprivrede uz osnivanje nacionalne poljoprivredne burze, uz zaštitu proizvođačke cijene poljoprivrednicima.

Obračun s mafijom koja se bogati na izvozu sirove drvne mase koju kupuju po natječajima HŠ po sumnjivim pravilima.

Smanjivanje cijene cestarina za hrvatske građane u odnosu na cijene koje bi plaćali strani državljani.

Podizanje iznosa minimalne mirovine na 850 eura.

Dječji doplatak za svako dijete u iznosu od 150 eura.

Donošenje nacionalnog plana sprječavanja iseljavanja i porasta nataliteta u RH.

Kad bi netko pokazao spremnost uhvatiti se u koštac s navedenim stvarima, bio bih spreman u interesu moje domovine i mog naroda razgovarati s njima. Naravno, ja sam na listi Mosta i Suverenista, pa se to sve mora uklopiti i s njihovim pregovaranjem i dogovaranjem oko eventualnog participiranja u vlasti.

Pored navedenog naravno da mi je bitan i svjetonazor kao i pitanje s kim bih ja to sjedio u vlasti? Ne mogu baš sa svakim, a podrazumijevate vjerojatno da mi neke od političkih opcija nisu prihvatljive.

Narod.hr: Dok ste radili u MUP-u na otkrivanju ratnih zločina susreli ste se s mnogim opstrukcijama. Odakle one dolaze? Ima li s njima veze SDSS, HDZ-ov koalicijski partner?

Kajkić: Sve opstrukcije dolaze iz SDSS a i njegovih čelnih ljudi, prije svega Milorada Pupovca. On svojim jakim utjecajem preko Plenkovića, Božinovića i Medveda kroji politiku tog posla.

Kako sam gore napomenuo, ne može i ne smije manjina nametati većini vlast kakvu oni žele, to mora biti volja naroda jer je to početak modernog ustroja naše domovine. Ostanak na tom modelu funkcioniranja vlasti je kriminalni modus operandi Ive Sanadera, lika koji je osuđen za kriminal i koji je Hrvatskoj nanio zajedno s HDZ-om štetu koja se procjenjuje na iznos veći od 2,5 milijarde eura.

Ako uspijem ući u Sabor, dat ću sve od sebe da Milorad Pupovac makne svoje prljave prste kojima opstruira rad službi u dijelu istraživanja i procesuiranja ratnih zločina. Svakako ću dati poticaj i založit ću se za stvaranje novih kontakata s određenim osobama koje žive izvan RH (službenim putem ću ustrajati da se to uspostavi), kako bi došli do korisnih informacija koje bi nas dovele do počinitelja ratnih zločina i samih mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica. Znam put do tog rješenja.

Narod.hr: Kako gledate na ulogu Milorada Pupovca u hrvatskoj politici? Utječe li on na neprocesuiranje ratnih zločina, ako da – na koji način? Kako gledate općenito na predstavljanje nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru?

Kajkić: Milorad Pupovac utječe na rad izvršne vlasti, ali i na rad sudbene vlasti. On je čovjek koji voli gurati svoj nos tamo gdje mu nije mjesto.

Podsjetio bih naprimjer na slučaj Rimac i namještanje dodjele gospodarskih poticaja. Tada je optuženik Milošević rekao uz predanu cedulju državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, kako je to njihova kvota i da traže da se to ispuni. U kvoti su bili pripadnici SDSS koji nisu ispunjavali uvjete za poticaj ali su svejedno dobili 5 mili. kuna, novca poreznih obveznika RH. To mora prestati, to vam seže do najnižih razina vlasti.

narod.hr