Zadnji komentari

Živite u slobodi koju su vam osigurali hrvatski domoljubi i branitelji

Pin It

Vlada Republike Hrvatske - Otkrivena spomen-ploča u povodu donošenja Zakona o  hrvatskom jeziku

Sve u svemu, tim isfrustriranim jadnicima i pobornicima zajedničkog balkanskog jezika i potpisnicima Deklaracije o zajedničkom jugoslovenskom jeziku smeta ta 'kič ploča'. Zašto? Pa smeta ih hrvatska povijest i kultura. Smeta ih ponosni intelektualac domoljub.

Saborski zastupnik HDZ i jedan od najžećih zagovaratelja Zakona o hrvatskom jeziku Andro Krstulović Opara u petak je na svojem Facebook profilu komentirao doneseni Zakonte je prozvao sve protivnike istoga.

"Protivnici hrvatskoga jezika i oni koji su prethodno rogoborili protiv naše namjere da ga dodatno zaštitimo i Zakonom koji je početkom godine velikom većinom donešen u Saboru i to nakon više pokušaja, ali ovaj put mudro i uključivo, uskokodakali su se protiv Matice, Mira Gavrana i Andreja Plenkovića koji su na prigodnoj svečanosti u dvorištu matičine zgrade nazočili otkrivanju ploče kojom se ponosno obilježava taj važni trenutak u novijoj hrvatskoj povijesti", započeo je Krstulović Opara.

Istaknuo je kako nazivaju tu ploču bizarnom, kičem itd. "Isto tako su lagali o Zakonu kada su u medijima, ali i sa saborske govornice izmišljali i pokušavali plašiti javnost lažima da uvodimo jezičnu policiju, zabranjujemo dijalekte, proganjamo čakavstinu... Naručivali su pljuvačke tekstove protiv Mira Gavrana, matičara, članova Radne skupine za Zakon o hrvatskom jeziku. Tako je i jedan lajavi bezveznjak plaćenički pljuvao i po meni, pišući u vrijeme svojeg dobro plaćenog nerada u jednoj splitskoj kulturnoj ruševini", nastavio je u svojoj objavi.

Poslao je poruku onima kojima smeta hrvatski jezik. "Sve u svemu, tim isfrustriranim jadnicima i pobornicima zajedničkog balkanskog jezika i potpisnicima Deklaracije o zajedničkom jugoslovenskom jeziku smeta ta 'kič ploča'. Zašto? Pa smeta ih hrvatska povijest i kultura. Smeta ih ponosni intelektualac domoljub. Oni ne žele priznati da takvi mogu postojati jer su zamislili da samo oni imaju pravo na pripadnost intelektualnoj i akademskoj zajednici kojom žele vladati i arbitrirati metodama 'kulture isključivanja (cancel culture)' ocjenjujući tko je podoban a tko ne i koga treba ukloniti", poručio je.

direktno.hr