Zadnji komentari

Bidenov novi gaf: ‘Ponosan sam što sam crnkinja’

Pin It

Howie Carr: State of the Union a Bidenism hit parade

Američki predsjednik Joe Biden pokušao se vratiti u život radijskim intervjuom i učvrstiti svoju poziciju u kampanji, piše New York Times, no umjesto toga opet je zamuckivao, borio se naći fraze i riječi, a u jednom je trenutku izjavio i da je “ponosan što je prva crna žena koja je služila s crnim predsjednikom“.

Intervju je, navodi New York Times, dao afroameričkoj radijskoj TV postaji u Philadelphiji, a pritom se hvalio i imenovanjem prve crne žene u Vrhovni sud te odabirom prve crne žene za potpredsjednicu SAD-a.

No, čini se da je pritom opet pobrkao lončiće. Kako navodi New York Times, predsjednik Biden griješio je više puta. Pogriješio je i tvrdeći da je prvi predsjednik iz Delawarea, zaboravljajući Johna F. Kennedyja.

Svi Bidenovi nastupi bit će sada pod intenzivnim nadzorom, a njegovi pokušaji da uvjeri američki narod, stranku i donatore, da je mentalno sposoban voditi kampanju pred jedne od najvažnijih predsjedničkih izbora u američkoj povijesti, zasad se ne čine naročito uspješni, prenosi Jutarnji list.

Poslušajte Bidenov nastup.

Biden: Nemam namjeru otići

Loši rezultati 81-godišnjeg demokrata na debati 27. lipnja s republikanskim suparnikom Donaldom Trumpom znače da se svaki njegov nastup sada pomno prati. Mnogi demokratski birači zabrinuti su hoće li on moći održati naporan tempo rada sljedećih 4 i pol godine, a neki u njegovoj stranci su ga pozvali da se povuče.

Biden je u četvrtak bio domaćin godišnje svečanosti povodom Dana neovisnosti SAD-a u Bijeloj kući, uključujući roštilj za nekoliko tisuća aktivnih pripadnika vojne službe i njihove obitelji, piše HRT.

Na prijemu jedna je osoba iz publike uzviknula: “Nastavite se boriti! Trebamo vas!” američkom predsjedniku koji je odgovorio: “Možete računati na mene. Nemam namjeru otići“, ponavljajući svoje obećanje da će ostati u utrci unatoč sve glasnijim pozivima da se povuče.

narod.hr