Zadnji komentari

Lovac na naciste pozvao francuske Židove da glasaju za stranku Marine Le Pen

Pin It

Marine Le Pen's far-right National Rally party leads in first round of  French election | World News | Sky News

U intervjuu za američke medije povjesničar Klarsfeld iznio je dvije neoborive činjenice. Stranka ljevice Nepokorena Francuska okuplja militantne propalestinske pristaše. Židovi u strankama ljevice trenutačno nemaju saveznika. Prema tome, jedino što mogu jest glasati za desnicu.

Nakon poraza na europskim izborima prije gotovo mjesec dana, francuski predsjednik Emmanuel Macron raspisao je parlamentarne izbore. Prvi krug izbora za francuski parlament održan je 30. lipnja, a sljedeći će biti 7. srpnja. Stranka Marine Le Pen Nacionalno okupljanje pobijedila je u prvom krugu s osvojenih nešto više od trećine glasova. U drugom krugu ljevica pokušava napraviti sve kako bi onemogućila dolazak desnice na vlast. Međutim, židovski lovac na naciste iz Francuske ima samo jedan savjet – treba glasati za desnicu, prenosi Jutarnji list.

Židovski lovac na naciste: Glasajte za Marine Le Pen!

Za židovskog povjesničara Sergea Klarsfelda ne postoji drugi izbor, nego glasati za Nacionalno okupljanje. Ovaj 88-godišnji lovac na naciste upozorio je svoje sunarodnjake na antisemitizam ljevičarskog saveza koji se stvara protiv stranke Nacionalno okupljanje. Posebno je kritičan prema stranci krajnje ljevice Nepokorena Francuska. Riječ je o stranci koja je izrazito usmjerena prema muslimanskim biračima. Jedna od članica te stranke, Rima Hassan ušla je u Europski parlament zahvaljujući svojem propalestinskom aktivizmu.

Od početka rata u Gazi, lijeve stranke diljem Europe zauzele su palestinsku stranu u sukobu. Ekstremna ljevica otišla je korak i dalje. Neokomunističke stranke zauzele su stav kako Palestinci moraju imati državu „od rijeke do mora“. U prijevodu, država Izrael treba prestati postojati.

Klarsfeld: Nacionalno okupljanje podržava Izrael i židovski narod

U intervjuu za američke medije povjesničar Klarsfeld iznio je dvije neoborive činjenice. Stranka ljevice Nepokorena Francuska okuplja militantne propalestinske pristaše. Židovi u strankama ljevice trenutačno nemaju saveznika. Prema tome, jedino što mogu jest glasati za desnicu. Nacionalno okupljanje Marine Le Pen i Jordana Bardelle podržava državu Izrael i židovski narod. Nepokorena Francuska okuplja antisemite, zaključio je Klarsfeld.

narod.hr