Zadnji komentari

Sunić: Ako Trump pobijedi, zaustavit će se konflikti na Bliskom istoku i u Ukrajini

Pin It

tomislav-sunic - Projekt Velebit

Do predsjedničkih izbora u Americi dijeli nas manje od dva tjedna. Vanjskopolitički analitičar Tomislav Sunić kazao je jutros za HTV kako vjeruje da će, ako Donald Trump pobijedi, stati konflikti na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Četiri nacionalne ankete imaju gotovo iste rezultate provedenih istraživanja.

Rezultati anketa

Blagu prednost preuzeo je nakon kolovoza Donald Trump, ima dva postotna boda prednosti ispred Kamale Harris, 47 posto prema 45 posto.

Ono što zabrinjava demokrate u odnosu na početak listopada. Trump je porastao za 4 postotna boda, i to u sredinama gdje je loše stajao.

Vanjskopolitički analitičar prof. dr. sc. Tomislav Sunić rekao je jutros u HTV-ovoj emisiji “Studio 4” kako su njegove prognoze da će 6., 7. i 8. studenog doći do velikih nereda s jedne i s druge strane, jer nitko neće priznati gubitak.

Sunić: ‘Riječi su proste i teške’

Komentirao je i vokabular predsjedničkih kandidata.

– Riječi koje koristi gospodin Trump protiv gospođe Harris, odnosno ona protiv njega, su stvarno proste i teške. Neke stvari ne smijemo čak ni spominjati u javnosti. Pogotovo kada je gospodin Trump rekao za gospođu da je tupa kao kamen. Spominjao je i neke aluzije na njezin seksualni život, i to dosta prostački.

Što se pak tiče gospođe Harris, ta riječ “fašizam” je danas postala otrcana floskula. Danas, ako želite nekog diskreditirati, onda mu samo prilijepite etiketu da je fašista. I to svaki dan čujemo, kaže Sunić. Dodao je da Harris neprestano ponavlja da je Trump “nacionalna opasnost za Ameriku”.

Tijekom mandata Trumpa nije bilo ratova

U nastavku je kazao i kako Trump, ako izgubi izbore, vrlo lako može završiti na doživotnoj robiji na temelju silnih kaznenih klauzula zbog kojih je osuđen. Njih preko 30.

Istaknuo je i kako tijekom mandata Donalda Trumpa nije bilo ratova.

– Niti u Ukrajini, niti na Bliskom Istoku. Pustimo sad njegove političke stavove. Ja vjerujem da će, ako on pobijedi, doći do zaustavljanja konflikta na Bliskom Istoku i u Ukrajini, kazao je Sunić.

narod.hr