Zadnji komentari

Javor Novak: Božić ili nožić?

Pin It

 Neil Patel on LinkedIn: This picture says it all. Happy New Year!!! May 2024  be the year you are…

Prošli su „blagdani“, kako su nam trubili neki trgovački centri bojeći se spomenuti i samo ime Božića da ne uvrijede potrošačku ateističku manjinu, pa su tako vrijeđali potrošačku vjerničku većinu u Hrvatskoj. No ovi su Božići, katolički i pravoslavni, protekli u politički potpuno nakaznome svjetlu. Ni Milanović za katolički, niti Pupovac za pravoslavni Božić nisu se uspjeli suzdržati od polu-prijetnji. U slavlju Božića!!

Ajde još Milanović kao ateist njemu Božić ništa ne znači ali i on bi morao dobro znati da on nije nikakva privatna osoba i da većini Hrvata kojima je on predsjednik - Božić vrlo mnogo znači! Gori je naravno bio najomraženiji ne hrvatski već političar u Hrvatskoj - Pupovac. Jer on je vjernik, on vrlo teatralno svake godine paradira slaveći svoj pravoslavni Božić… pa tako ove godine umjesto mir i dobro prosipa polu-prijetnje. I naravno onda je uslijedio obvezni odgovor Izbavitelja koji je isto tako kao trulež na panju osuo političku paljbu po Milanoviću. Pa majku im milu, mogu li oni bar u božićno vrijeme zašutjeti?  

skrivajući istinu 1.  

Isto tako odmah poslije Nove godine JANAF je udarnički objavio, a udarni mediji udarnički su prenijeli: „Veliki posao: JANAF sklopio s NIS-om rekordni ugovor o transportu.“ Tu samo još nedostaju tri uskličnika na kraju. Pa se onda hvale „Ugovor jamči dugoročnu sigurnost i profitabilnost poslovanja te potvrđuje JANAF kao strateškog energetskog partnera…“  

Znači bez tog partnera JANAF ne bi imao ni rekordni ugovor o transportu, niti bi imao zajamčenu dugoročnu sigurnost, a niti profitabilnost poslovanja, a ne bi bio ni strateški partner. Ma sjajno! A s kime? To mediji nisu prenijeli. Slučajno.  

Uređene države jako dobro paze s kime zasnivaju rekordne ugovore, tko će im jamčiti dugoročnu sigurnost i profitabilnost te koji bi im to partner mogao omogućivati stratešku poziciju. Ali Hrvateki ne razmišljaju o posljedicama oni su još pri guskami i meglami. S kime oni tikve sade?    

Naftna industrija Srbije (NIS) najveća je srpska naftna kompanija. Javno poduzeće Naftne industrije Srbije (JP NIS) osnovano je 31. prosinca 1991., a u okviru JP NIS posluju:  

NIS-Naftagas  

NIS-Energogas  

NIS-Rafinerija nafte Pančevo (RNP)  

NIS-Rafinerija nafte Novi Sad (RNS)  

NIS-Rafinerija nafte Beograd (RNB)  

NIS-Fabrika maziva Kruševac (FAM)  

NIS-Jugopetrol  

NIS-Naftagas promet  

NIS-Inženjering  

I to je samo nastavak potpuno pogrješne ekonomske politike koju nam je nametala i još nam nameće Europa da se ekonomski povezujemo sa Srbijom pa će onda i sve drugo dobrosusjedski (valjda samo od sebe?) sjesti na svoje mjesto. Iz tog pokvarenog kukavičjeg jajeta izrodilo se široko, hrvatsko već četvrtstoljetno ekonomsko poslovanje sa Srbijom. Tom i takvom Srbijom u kojoj još uvijek nema odstupanja od politike SPC-a i Miloševića i Memoranduma 1, 2, 3, te od „Srbskoga sveta“. I sa kojom su isključivom srbskom zaslugom hrvatsko-srbski odnosi na do sada najnižim granama. Čak i Hrvatsko MVP-va govori kako politička suradnja sa Srbijom nikada nije bila ovako loša još od Mirne reintegracije.  

Ta Europa koja nas trajno gura u ralje našim okupatorima misli da će odobrovoljiti Srbiju. Da će je otkinuti od majčice razbojničke Rusije. I u Ukrajini i inače. A Hrvateki tu trebaju poslužiti kao katalizatori, koji će doduše izgorjeti ali će zato Srbija biti bliža Europi. Koliko je ona mogla biti bliže Europi pokazao je posljednji u nizu srbijanskih političkih atentata: kad su u po bijela dana ubili navodno europejskog Srbina Đinđića. To je ta Srbija koja se približava Europi i udaljuje od Rusije. I to je ta budalasta Europa koja misli kako može „svemoćnom“ ekonomijom iskorijeniti usađen razbojnički gen velikosrba, SPC-ve i četnika.  

skrivajući istinu 2.  

 „Nevjerojatan incident u Puli: Netko je zapalio vrata crkve prije mise.“ Kriminalističkim istraživanjem policija još utvrđuje o kojoj se crkvi radi, pravoslavnoj ili katoličkoj. Po obavljenom očevidu o tome ne će obavijestiti javnost. 

skrivajući istinu 3.  

Kolone na Bregani? Sigurno je na Macelju sve prazno. Ma nije Schengen ukinut, on je samo suspendiran. Do daljnjega. To me podsjetilo na moju pokojnu baku koja je jako voljela mačke, a djed joj je stalno prigovarao: „Šugava je!“ Baka  ju je potom branila: „Ma nije šugava, ona si samo dlake čupa.“ Čujem da si i skijaši čupaju vlasi u kolonama na granici.

Ida i Zeus  

U grčkoj mitologiji Ida je bila kći Melisejeva i sestra Adrastina. To vam vjerojatno ne znači mnogo no upravo njoj, Idi, božica Rea povjerila je Zeusov odgoj! Sudeći po tome: ako je Ida odgajala jednog Zeusa ona sigurno može odgajati i Hrvateke. Pa kaže: „Da nije bilo mog statusa o Nepalcima, ne bi znali koliko su desničari zabrinuti za prava žena.“  

Ida Prester spretno zloporablja ženska prava napisom o strancima u Hrvatskoj. Sve je to lijepo: ona humanizira, ljeposlovi i poštuje strance. A onda se zaleti pa kaže: „Istina, sinoć su centrom (misli središtem Zagreba) prošle desetine tisuća Nepalaca, Indijaca, Bangladešana, Filipinaca. A opet - ni jednog najmanjeg incidenta!“  

Prvo nije ih bilo na desetine tisuća. Drugo da li se ona pravi blesava ili stvarno ne zna kako je sve to sa strancima i muslimanima započelo u zapadnoj Europi? Što je još pri tom „zaboravila“ osim što nasilje nad ženama vidi kao jedino? Nema nasilja nad djecom, nema nasilja nad očevima i muškarcima. Što je još „zaboravila“?  

Pa samo notornu činjenicu da ovakvog mahom etnički muslimanskog nasilja kakvog danas gledamo po Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji ili Engleskoj prije nije bilo. Sve dok Muslimani nisu postali znatan dio tamošnje populacije. A do danas su već osvojili Europu sve do Švedske! Koja je, nota bene, morala zbog nasilja na ulice izvesti i vojsku! To je scenarij koji čeka i Hrvatsku s ovakvom pogubnom imigracijskom politikom kakvu danas imamo. I koju ljevičari smatraju i najboljom i nezamjenjivom i najhumanijom. Ostvarilo se ono staro Gadafijevo proročanstvo: „Mi ne trebamo bombaše samoubojice, Europu ćemo pokoriti naseljavanjem!“  

A kaže nama odgojiteljica Zeusa Ida: „trebamo ih… i da naglo su došli“. Nisu oni ni naglo došli niti su pali s neba. Njih je namjerno i namjenski uvezla politika u Hrvatskoj kako bi nam poručila: ništa strašno - otišlo pola Slavonije, uvest ćemo pola Nepala. Pa što? Ili kako je to bezdušno i bahato svojim građanima poručio Izbavitelj: „Auf viedersen!“  

A ono „trebamo ih“? Da, i Njemačka je desetljećima trebala radnu snagu i još je treba ali pogledajte dokle je danas došla njemačka sigurnost. Žene se ne smiju ni pojaviti na najpoznatijim trgovima kad su neka slavlja.  

Sjeća li se Ida Prester onih mjeseci kad se praznila Slavonija i zašto se praznila? Ima li krivca za to ili su krivi oni koji su otišli? Sluša li Ida Prester hrvatske demografe koji znanstvenim metodama dokazuju da je u Hrvatskoj na sceni zamjena stanovništva?  

Sjeća li se Ida Zeusova Angele Merkel koja je više od petnaest godina uništavala Njemačku i koja se godinama zalagala za multi-kulti princip. A onda, kad je krenulo nasilje trebale su joj godine da prizna kako je multi-kulti princip mrtav. Ma ne će valjda biti. Ali nije kazala koliko je Njemačku stajao taj njezin multi-kulti eksperiment. I nije nam rekla zašto je taj princip propao? Je li Merkel shvatila da ti muslimanski useljenici nikada ne će prihvatiti europsku kulturu: ni demokraciju, ni tržišnu ekonomiju, ni katoličanstvo, ni protestantizam ni pravoslavlje. Oni imaju svoju vjeru koja ih uči da su svi nemuslimani nevjernici i kao takve ih treba ubijati.  

Da, Hrvatska je još daleko od toga, masovno useljavanje započeto je tek prije četiri-pet godina. Čekajte još nekoliko godina pa ćete vidjeti što će biti od naših gradova. Možemo se pozdraviti sa sigurnošću na koju smo u dosadašnjim desetljećima bili navikli.  

I nije to neki moj protuimigrantski mot, mi da smo nekakva država bili bismo učili na grješkama Europe koja gori pod muslimanskim nasilnicima i razbijačima. Mogli smo nešto naučiti, a ne davati radne dozvole svakome, davati im krov nad glavom, hranu i novac neselektivno. Da smo neka zdrava država, koja drži do svojeg poretka i reda, imigrante bi pitala nekoliko osnovnih stvari i tražila bi da potpišu ako žele i vjeruju u tih nekoliko tvrdnji.    

Recimo: 1.) želite li se školovati i naučiti hrvatski? 2.) imate li namjeru ostati i potpuno se integrirati u hrvatsko društvo? 3.) želite li prihvatiti sve hrvatske zakone? 4.) što znate raditi? 5.) poštujete li katoličku i druge vjere u Hrvatskoj i Europi? Već na temelju tih pet kratkih pitanja svatko koga policija uhvati da ne poštuje ono u što se zakleo pri ulasku, imao bi zakonski biti protjeran odakle je došao. I biti stavljen na crnu listu novih ulazaka, pod prijetnjom zatvora zbog prijevare.  

Sjetimo se samo tzv. najstarije demokracije na svijetu SAD-a, sve donedavno da biste kao Hrvatica ili Hrvat ušli u SAD-e trebali ste vizu, a trebali ste i pismo potpore američkog građanina koji će jamčiti za vas. Tako da za sve što kazneno počinite, pobjegli vi ili ostali u SAD-u, odgovara vaš american citizen - jamac. Tako se štiti poredak i red.  

Francuska, Španjolska, Engleska, Danska, Belgija… posljednjih tridesetak godina plaćaju velik ceh u krvi, općoj nesigurnosti i materijalnim dobrima svojih građana zbog svoje enormne višestoljetne pljačke i klanja po kolonijama. Sad su im te kolonije došle doma i razbijaju im glavne gradove.  

Isto je tako Amerika svojim ratovima diljem globusa povukla na svoj teren mnoge radikalizirane skupine, mnoge narode iz  drugih dijelova svijeta, a koje je upravo ona sama ratovima razbila. Što je najgore u svim tim zločinima ima i nekog logičnog revolta i opravdane osvete, a ne bi smjelo biti niti jednog, niti drugog.  

I onda, uvlakivački ljevici, Zeusova nam Ida politizira pa vuče desničare za rukav. Tobože oni pušu na hladno, desničari nisu ljudi. Koliko stoljeća Hrvatskoj ljevici treba da bi shvatila da je demokracija pluralizam stranaka od desna na lijevo. I da pluralizam čine svi, a ne samo tek ljevičari. Kad će izaći iz totalitarizma i diktature proletarijata?    

I Dalibor Milas glagolja: „Svjedočimo nedostatku empatije (misli valjda suosjećanja), mudrosti i nadasve kršćanstva. Neš ti mudrosti.  

Desničari mrze imigrante, a trebamo ih prigrliti. Ma nemoj. I oni će nas zagrliti, sigurno. Kako je krenulo. Samo da nam od tog srdačnog zagrljaja 2030.-2040. ne popucaju rebra.   

barun opet leti  

Počinje barun Muenchousen kampanja, kampanja Izbaviteljevih nevjerojatnih podviga: „Novi hrvatski mega projekt: Krk dobiva drugi most! Bit će dug 850 metara. Preko novog krčkog mosta vozit će i vlakovi.“ Je je, već 2035. I vlakovi će voziti sve do Cresa na Cresu. I natrag preko Istre. A do tad će pred super izbore, proizvođač sjajnih barunovih letećih kugli Butković, zagrebati malo bagerom i na Krku ali i na kopnu! Jer izgradnja je započela, kako to već ne razumijete?  

U super su izbornoj godini i super velike barunove kugle: ravničarska pruga do Mađarske, kanal Dunav - Drava - Sava, može i do rijeke Bosne. Pa autocesta za nigdje: ne samo do velegrada Lekenika nego i do metropole Siska, pa most Biograd - Tkon na Pašman, ne daj Bože mnogo lakše izvodljiviji: Turanj - Pašman. I naravno, ovo je samo početak, bit će još blistavih barunovih letova nad Hrvatskom kao nad kukavičjim gnijezdom. A tek kad dođu Rafale-i… Muenchousen će se možda odreći svojih kugli i presjesti. U zraku.  

breaking news  

Nikolina Pišek javila je novinama prije nego osiguranju, da joj je kći imala prometnu.  

Javor Novak