Zadnji komentari

5% švedskih kriminalaca odgovorno je za 25% zločina, migranti natprosječno zastupljeni

Pin It

Image result for migranti silovanja

Studija o švedskim organiziranim bandama i ekstremističkim skupinama otkrila je da je samo pet posto osumnjičenika za kaznena djela odgovorno za više od četvrtine prijavljenih zločina, a osumnjičeni su nesrazmjerno migranti.

Istraživanje koje je objavio Institut za buduće studije obuhvaća 15.244 pojedinaca povezanih s organiziranim kriminalom ili ekstremističkim skupinama kao što su anarhisti, neonacisti, islamski radikali, nogometni huligani i utvrdilo je da su osumnjičenici iz navedenih skupina počinili 25,6 posto zločina prijavljenih od 1995. do 2016. godine.

Prema podacima, najveća skupina osumnjičenih dolazi iz motorističkih bandi i obuhvaća 5.693 osumnjičenika koji su najčešće švedskog podrijetla. Druga po veličini skupina s 5.094 osumnjičenih, dolazi iz švedskih "ranjivih područja" koja se često nazivaju "NO GO područja", kao što su štokholmski kvartovi Rinkeby i Tensta ili Rosengård u Malmöu. Osumnjičeni su najčešće migranti i i nisu članovi organziriranih bandi. 

Od stranaca, 72% osumnjičenih se odnosi na islamske ekstremiste, a od Šveđana, 79% se odnosi na neonaciste. Iako je 70% kriminalaca rođeno u Švedskoj, većina je migrantskog podrijetla. Što se tiče pripadnosti ekstremnim skupinama, stranci dominiraju samo u skupini radikalnih islamista.

Stranci su također, prema istraživanju novina Dagens Nyheter iz 2017. godine, odgovorni za 90 posto pucnjave u zemlji.

STV