Zadnji komentari

Istanbulska protiv Marakeške: devet migranata ubilo transeksualnu prostituku u Parizu

Pin It

Image result for stop migration

Tri mjeseca nakon smrti južnoameričke transseksualne ulične prostitutke, francuska policija uhitila je bandu od devet migranata, osam ilegalaca iz Egipta i i jednog koji tvrdi da je Sirijac, za ubojstvo.

Ubojstvo Vanese Campos, rođenog kao Victor Elias u Peruu, dogodilo se 16. kolovoza u 11 sati. Smrt 36-godišnjakinje potaknula je intenzivnu istragu koja je dovela do uhićenja bande migranata u dobi od 15 do 30 godina koji su prethodno bili poznati policiji pod više od desetak različitih aliasa.

Prema istražiteljima, banda migranata postala je poznata na ulicama 16. arondismana u Parizu, gdje se dogodilo ubojstvo, po pljačkama klijenata prostitutki. Budući da je u Francuskoj ilegalno sudjelovati u aktivnostima s prostitutkama, neki od njihovih klijenata obavijestili su policiju.

Nekolicina prostitutki rekla je istražiteljima da banda nije samo opljačkala njihove klijente, već je i prijetila smrću onima koji su se odupirali, a u jednom su slučaju silovali jednu prostitutku.

Koristeći informacije prikupljene od prostitutki, policija je uspjela pronaći vođu bande, Egipćanina vjerojatno iz grada Port Saida, i pratiti telefonske razgovore koji su ih potaknuli da identificiraju još nekoliko članova skupine. Tijekom jednog od prisluškivanih poziva, vođa grupe čak je povjerio prijateljici da je nekoga pucao.

Nakon uhićenja članovi bande, koji su živjeli u Seine-Saint-Denis, poznatom po velikom broju migranata, priznali su ubojstvo, ali su tvrdili da u početku nisu imali problema s Camposom ili bilo kojom drugom prostitutkom. Rekli su da je razlog zbog kojih su bili naoružani zaštita od afričkih imigranata koje su prostitutke angažirale za zaštitu.

"Ovi (Afrikanci iz subsaharske Afrike) spriječili su druge da rade, to jest da kradu od iz vozila klijenata", rekao je jedan od osumnjičenika.

Banda je rekla da su se u noći ubojstva naoružali palicama, noževima i jednom s pištoljem ukradenim od policajca. Egipatski migranti postavili su se na druge Afrikance koji štite prostitutke.

Zločini migranata postali je glavni problem u Parizu i predgrađima Seine-Saint-Denis posljednjih godina, s nekoliko velikih nasilnih incidenata uključujući i čovjeka kojemu je odrezana rukaprošle godine.

Problem migrantskih zločinačkih skupina u nekim dijelovima grada doveo je do peticija stanovnika i programa suradnje s marokanskom policijom kako bi se identificirali strani državljani i ubrzala njihova deportacija.

Le Parisien