Zadnji komentari

Kad država ne želi reagirati na nasilje migranata, narod se probudi

Pin It

U Bihaću je posljednih dana došlo do sukoba migranta i lokalnog stanovništva, u kojima je više osoba ozlijeđeno, izvijestio je Klix.ba. U sukobima koji su se dogodili 7. i 8. veljače, teške ozljede zadobili su jedan državljanin BiH i trojica migranata.

Informacije je potvrdio i glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

“Mi smo jučer oko 14:20 sati dobili prvu dojavu iz kantonalne bolnice da ukazuju pomoć povrijeđenim migrantima. Na kraju se ispostavilo da se radi o trojici državljana Pakistana, koji su zadobili teške tjelesne ozljede“, kazao je Šiljdedić.

Ozljede su zadobili u tučnjavi, odnosno fizičkom napadu koji su, prema njihovim tvrdnjama, izveli bh. državljani. Ovaj napad dogodio se 8. veljače u bihaćkom naselju Mali Lug, u blizini Željezničke stanice.

“Policija je pronašla jednu osobu koja se može dovesti u vezu s ovim slučajem. Radi se o 35-godišnjem muškarcu iz Bihaća. U konzultaciji s dežurnim tužiteljom djelo je okvalificirano kao nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Tužitelj je naredio daljnju kriminalističku istragu“, nastavio je Šiljdedić.

Naknadno se pojavio i video tučnjave na društvenim mrežama i YouTube-u.

“Video se naknadno pojavio i on će nam poslužiti za identifikaciju ostalih izvršitelja ovog krivičnog djela“, naglasio je Šiljdedić.

Ovaj događaj je povezan sa napadom koji se dogodio 7. veljače u 3 sata ujutro u bihaćkom naselju Založje.

“Tada se dogodila tučnjava između pet državljana BiH i četiri ili pet migranata. U tom napadu je teške tjelesne ozljede dobio bh. državljanin u dobi od 24 godine. Dakle, događaj od prekjučer je, prema svemu sudeći, osveta za ono što se dogodilo u prvom napadu prije nekoliko dana“, naglasio je Šiljdedić.

cronika.hr