Zadnji komentari

Šume u zaleđu Kvarnera pune migranata, stanovništvo u strahu: ‘Većinom prolaze muški’

Pin It

Šume u zaleđu Kvarnera pune su ilegalnih migranata koji devastiraju ono što im se nađe na putu. Dnevniku Nove TV javili su se ogorčeni lovci iz zaleđa Opatije i pokazali kako izgleda njihov uništeni objekt.

“Kad sam otvorio, normalno da me uhvatila panika. Ne znaš što da radiš, ne znaš gdje su, jesu li unutra”, rekao je lovac Milan Sudar.

Omogućite svojoj odjeći dulji vijek trajanja uz Electrolux PerfectCare perilice. Saznajte više!

I to nije prvi put. Putujući do Slovenije demolirali su ju već tri puta.

“Žene i djecu nismo nikad vidjeli. Većinom prolaze muški”, rekao je Sudar.

Jednu grupu na istom je predjelu snimila lovačka kamera prije tjedan dana.

“Mi se nalazimo tri kilometra od slovenske granice pa smo im prijelazna ruta. Njih ima, nedavno su ih čak 70-ak ulovili”, rekao je Ivan Mihaljek, član Mjesnog odbora Mune.

Podaci Policijske uprave primorsko-goranske kažu da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno oko 10 posto manje osoba zatečenih u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Što se pak tiče krijumčarenja, tu brojevi rastu. U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 59 takvih kaznenih djela, za koja su prijavljena 54 počinitelja, dok je 2019. godine bilo 26 takvih kaznenih djela, za koja je prijavljeno 27 počinitelja.

“Ne usudim se sam ići u šumu jer se bojim. Jednostavno ne znaš koga ćeš sresti i s kim imaš posla”, rekao je Željko iz Žejana.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr