Zadnji komentari

Migranti grupno silovali djevojku, sud ih pustio na slobodu

Pin It

rapefugees-not-welcome.png | Southern Poverty Law Center

Osam silovatelja pušteno je na slobodu unatoč tome što su osuđeni za gnusno i nasilno silovanje 15-godišnje djevojčice. Slučaj je izazvao bijes javnosti u Njemačkoj, zemlji poznatoj po opuštenoj politici prema silovateljima migrantima.

Regionalni sud za maloljetnike u Hamburgu donio je u utorak osuđujuću presudu, dok je samo jedan osuđeni silovatelj, iranski migrant, osuđen na dvije godine i devet mjeseci maloljetničkog zatvora unatoč DNK dokazima pronađenim na žrtvi svih devet muškaraca.

Migrant osumnjičen za silovanje i ubojstvo njemačke djevojčice pobjegao u Irak

Slučaj grupnog silovanja datira iz 2020. godine, kada je gomila opljačkala pijanu studenticu u gradskom parku u Hamburgu, više puta je silovala, a zatim cijeli incident snimila.

Svi osim jednog dobili uvjetne kazne

Svi optuženici, koji imaju između 19 i 23 godine, dobili su uvjetne kazne, osim jednog Iranca koji otvoreno nije pokazivao znakove kajanja, što znači da nitko od ostalih neće služiti zatvorsku kaznu. Medijska izvješća pokazuju da je osam od devet silovatelja imigrantskog porijekla, a osuđeni silovatelji dolaze iz Poljske, Egipta, Kuvajta, Irana, Armenije i Afganistana, javlja rmx.news.

Sud je utvrdio da je 15-godišnja žrtva, koja je bila u teškom alkoholiziranom stanju, u rujnu 2020. odvučena u grmlje u parku. Četvorica osuđenih muškaraca su je silovala, a potom su joj ukrali mobitel i novčanik. Zatim su druga dvojica seksualno zlostavljala ženu, međutim, tu nije bio kraj. Još trojica su se uključila kako bi seksualno zlostavljali mladu djevojku, a na njoj su pronađeni tragovi sperme svih devetero muškaraca.

'Koji muškarac to ne želi'

Sud je izrekao lagane uvjetne kazne procijenivši da "više ne predstavljaju opasnost za okolinu, priznali su počinjeno djelo i iskazali žaljenje", no očevici, kako navode mediji, nisu tijekom suđenja stekli dojam kako optuženi žale zbog počinjenog. Odvjetnici migranata tvrdili su da su muškarci bili pod utjecajem visokih razina testosterona kao izgovorom za grupno silovanje. Iranac koji je poslan u maloljetnički pritvor je tijekom suđenja čak  odgovorio: "Koji muškarac to ne želi?".

direktno.hr