Zadnji komentari

Broj ilegalnih migranata u BiH porastao za 70 posto

Pin It

Migranti nemaju što raditi u BiH » Čapljina | Čapljinska mreža

Broj migranata koji su ilegalno ušli u BiH u prva dva mjeseca ove godine veći je za skoro 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, upozorio je tamošnji ravnatelj Granične policije i najavio zajedničke aktivnosti sa Srbijom kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi.

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković sastao se u utorak s pomoćnikom ravnatelja za specijalne operacije MUP-a Republike Srbije generalom Dejanom Lukovićem s kojim je razgovarao kako ojačati suradnju između dviju država. Prema podacima dviju policijskih agencija, krijumčari pokušavaju u vozilima i čamcima preko rijeke Drine nezakonito ući u BiH.

„Samo u prva dva mjeseca 2024. godine Granična policija BiH je u nezakonitom prijelazu ili pokušaju nezakonitog prijelaza državne granice zabilježila povećanje od gotovo 70 posto u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine“, rekao je Kuprešaković.

Ranije je objavljeno kako je u prva dva mjeseca ove godine otkriveno 3.550 ilegalnih migranata na teritoriju BiH.

Ravnatelj Granične policije očekuje dodatno pojačanje migracijskog pritiska u nastavku godine.

Policijske agencije zadužene za sigurnost granice BiH i Srbije najavile su jačanje zajedničkih ophodnji, podizanje suradnje na višu razinu te su dogovoreni koraci s ciljem razbijanja lanca ilegalnog prebacivanja migranata koji se pokušavaju dokopati Hrvatske i drugih zemalja Europske unije.

kamenjar.com