Zadnji komentari

Migrant iz Konga, po njemačkim medijima ‘simbol integracije’, silovao vlastitu majku

Pin It

Izbjeglica iz Konga, kojeg je njemački tisak prije opisivao kao ‘uspješnu priču’ za integraciju, osuđen je na devet godina zatvora. Kriv je za premlaćivanje i silovanje vlastite majke.

Njemački liberalni tisak bio je liričan zbog Moisea Lohomba (30). Hvalio ga je da je promijenio svoj život nakon zločinačkog života. Sada je osuđen na devet godina zatvora, piše Remix News.

Okružni sud u Wiesbadenu osudio je Lohomboa radi djela za koje je sudac ustvrdio da je toliko okrutno da je sudu rekao kako misli da je krivo pročitao spis.

Zločin počinio u stanu koji je dijelio s majkom

Utvrđeno je da je migrant zločin počinio u stanu koji je dijelio s majkom. I sve to nedugo nakon što je pušten iz zatvora zbog kaznenog djela povezanog s drogom.

Po povratku kući svojoj majci prijetio je nožem. Rekao joj da će je ubiti ako mu odbije seks. Majka mu je u očajničkoj molbi ponudila novac za prostitutku. No, on je to odbio.

Žrtva je bila toliko pretučena tijekom napada da su istražitelji pronašli krvave mrlje po cijelom stanu. Nakon silovanja, Lohombo se navodno ispričao majci. Pozvao joj je hitnu pomoć prije nego što je pobjegao.

Njegova majka prevezena je u bolnicu s teškim ozljedama Utvrđeno joj je, između ostaloga, i krvarenje na mozgu. Bila je i psihički pogođena napadom. Medicinskim sestrama rekla je da je zabrinuta da ju je sin možda učinio trudnom.

Silovatelj iz Konga pokazivao sklonost nasilju u ranoj dobi

Lohombo je, prema napisima u liberalnim medijima, u Njemačkoj postao simbol migranata koji su se uspješno integrirali u zapadno društvo i promijenili svoje živote.

Došavši u Europu s osam godina, ovaj je migrant već je imao problema s agresijom i napadao drugu djecu. Kongoanski državljanin prikazivan je kao netko tko je preokrenuo svoj život. Završio je obrazovanje za pekara prije nego što se okrenuo profesionalnom boksu.

“Ako sjedite preko puta Moisea Lohomba i pijete kavu s mlijekom, vidite šarmantnog, prijateljski nastrojenog mladića koji s entuzijazmom na svom mobitelu pokazuje slike svog psa pasmine bul terijer Betty”, pisalo je o Lohombu u Deutsche Handwerkszeitungu 2017.

Tekst opisuje Lohombov život kao jedan od “uspona i padova” i hvali ga kako se “doslovno izborio” od kriminalnog života do uzornog građanina ostavljajući svoje “grijehe iz mladosti” iza sebe.

Najprije ‘pao’ zbog droge

Međutim, transformacija nije potrajala i Lohombo je zatvoren zbog droge. Pušten je 25. kolovoza prošle godine, nedugo prije silovanja svoje majke.

Tijekom izricanja kazne, sudac je rekao sudu kako misli da je krivo pročitao spis nakon razmatranja okolnosti kaznenog djela. “Kako se ovako nešto može dogoditi?”, upitao je.

Jedini Lohombov odgovor tijekom suđenja bio je da “ne zna kako se to dogodilo”.

Kao olakotnu okolnost, njegov je branitelj tvrdio da je njegov klijent konzumirao psihogene supstance i alkohol te da nije bio pri zdravoj svijesti tijekom napada.

Sud je, međutim, odbio pozive da ga smjesti u psihijatrijsku ustanovu, osudivši ga na devet godina zatvora.

narod.hr