Tko je zapravo Marija Pejčinovič-Burić

Pin It

Kako bi saznali tko je zapravo ministrica inozemnih poslova Republike Hrvatske gđa. Marija Pejčinović Burić pozorno pročitajte dalje: Za vrijeme komunističke na hrvatskoj krvi sazidane a sada propale tvorevine jugoslavije, u Herceg-bosni su učitelji u svim selima i gradovima mogli biti samo Srbi, sa jednim ciljem da „preodgoje“ Ustašku djecu, jer na tom prostoru svatko tko je rođen odmah je uz kršteno ime od komunističkih struktura dobio naziv USTAŠA.

To su bila djeca preostalih živih Hrvatica i Hrvata jer su nakon 1945. godine, po naređenu zločinca J.B.Tita više od 50% Hrvatskog naroda okrutno pobijeni. Srećom svi tako rođeni su imali svoje nacionalno svjesne roditelje i Katoličku crkvu, tako da su komunistički zločinci uspjeli „preodgojiti“ samo 1% Ustaške djece, o čemu bi povjesničari, filozofi i sl., mogli pisati teme za doktorate. Tako je i Srbin Zdravko Pejčinović po zadatku bio učitelj u Ustaškom selu Klobuk općina Ljubuški (gdje je rođen Andrija Artuković ministar NDH), a Zdravko Pejčinović potječe iz mjesta Žepa na istoku BiH uz granicu sa Srbijom (nikako iz Vareša u BiH što netočno pišu komunistički mediji). U navedenom Ustaškom selu Klobuk učitelj Zdravko Pejčinović je bezuspješno „preodgajao“ Ustašku djecu i upoznao učiteljicu Vlatku sa kojom se oženio i dobili su sina Željka, kćeri Mariju i Angelu.

Tako se „slučajno“ gđa. Marija Pejčinović udala za Srbina odnosno Crnogorca Zorana Burića (a to je svejedno i jedni i drugi su bili agresori na Republiku Hrvatsku).

Ponovo je „slučajno“ gđa. Marija Pejčinović Burić zadržala svoje Srpsko prezime Pejčinović, te bila savjetnica srpsko-četničkim političarima Vučiću, Dačiću i sl., gdje je mislila, govorila i pisala tečno ekavski. Zatim se saznalo kao je Zoran Burić vlasnik tvrtke MCC (što bi u prijevodu sa pisma čirilice moglo imati značenje MOJA SRPSKA SLAVA ili slično), te da je autor štetnog projekta VIS-VIVA (što u prijevodu znači ŽIVA SILA). Taj projekt VIS-VIVA je imao namjeru: a) na jezeru Peruća izgraditi plinsku termoelektranu koja bi životno ugrozila 1/3 teritorija i istovjetno toliko stanovništva Republike Hrvatske, odnosno zagaditi pitku vodu koju koristi 500.000 stanovnika Dalmacije, a preko sezone više od 1.000 000 stanovnika i turista, uništiti ekološku zdravu hranu, ekonomiju, gospodarstvo, te prisiliti Hrvatski narod na iseljavanje, b) izgraditi reverzibilnu hidroelektranu na jezeru Peruća, na kojoj lokaciji su lijevo i desno od iste saborski zastupnici i članovi političke stranke SDP-a po mizernim cijenama već pokupovali desetine tisuća kvadratnih metara zemljišta, koje namjeravaju bogato iskoristiti ukoliko se započne gradnja reverzibilne hidroelektrane. Sve to dokazuje kako „krv nije voda“, jer iza navedenih projekata u kojima nakaradno stvorenim studijima nigdje ne stoji tko će biti investitor, dok u naravi to su zamišljeni projekti investitora Srbina Vuka Hamovića i Ruskog kapitala.

Otac Vuka Hamovića je bio četnik potom partizanski prvoborac imena Rade Hamović koji se javno hvalio kako je osobno zaklao stotine Ustaša. Točno je da uprava HEP-a Republike Hrvatske proizvodi i raspolaže sa dovoljno MW električne energije, ali sa namjerom se 1/3 proizvodnje sustavno devastira kako bi električnu energiju kupovali od Srbina Vuka Hamovića, te da bi tako izvlačili a sigurno određene strukture u HEP-u dijelili naše Hrvatske novce s dušmanima sve na štetu građana i naše domovine Hrvatske. Sada pozorno pročitajte: Srbin Vuk Hamović kupuje električnu energiju po 35 (trideset pet) eura za MWh, te prodaje HEP-u po 59 (pedeset devet) eura za MWh, dok je tržišna cijena 39 (trideset devet) eura za MWh (tko je sad tu lud, tko zbunjen a tko je kriminalac)!? U toj kriminalnoj hobotnici i interesima se ističu imena: Vuk Hamović, Emil Tedeschi, Perica Jukić, Željko Dorić, Zlatko Mateša, Nikića Valentić, Franjo Gregorić, Niko Dalić, Zoran Burić.....itd...

Da bi se sve naprijed navedeno zataškalo u svim javnim medijima HEP mudro a na račun građana Republike Hrvatske sponzorira svoje promidžbene aktivnosti, tako na svakom sportašu, elektroničkim i tiskovnim medijima, javnim osobama i sl., svakodnevno možemo vidjeti promidžbeni tekst HEP-a i sl., s ciljem da uzmu monopol nad javnim medijima kako bi isti šutjeli o kriminalnim radnjama u HEP-u. Zašto je potrebno trošiti milijune eura na promidžbene aktivnosti HEP-a, kao da isti imaju ozbiljnu konkurenciju!? Te koliko se moglo hidroelektrana ili solarnih pogona i sl., izgraditi sa novcima koji se nepotrebno ulažu u promidžbene aktivnosti HEP-a pa tada ne bi imali potrebu kupovati električnu energiju od Vuka Hamovića i sličnih po nerealnim cijenama! Krajnji cilj naprijed navedenih kriminalnih skupina je bio prvo zagaditi cijelu Dalmaciju, iseliti Hrvatski narod, potom u bescjenje pokupovati zemljište, objekte, te sve druge postojeće nekretnine, zatim naseliti i zaposliti „svoje“ stanovništvo, kada dođe vrijeme prestati sa proizvodnjom štetnih plinskih termoelektrana i sl., te preuzeti najveći bazen pitke vode u Europi, koji resurs će vrlo skoro biti najvažniji u svijetu.

Postoji i druga (vrlo moguća) teorija i to: Da su naprijed navedene kriminalne skupine kojima će se dodati još dosta poznatih imena (kada se utvrde točni podatci), sa namjerom javno promicali štetni projekt VIS-VIVA i plinsku termoelektranu na jezeru Peruča, sa nakaradno izrađenom studijom a koju su poznati znanstvenici pobili u temelju, sve sa ciljem da dignu opravdanu uzbunu kod naroda u Dalmaciji i šire, nakon čega su "njihovi" znanstvenici donijeli konačno rješenje i pobili studiju na okoliš za plinsku termoelektranu na jezeru Peruća. Nakon toga narod je trenutno smiren dok iste naprijed navedene kriminalne skupine u tišini ostvaruju ono što su u naravi i zamislili a to je da ostvare naprijed istaknutu opciju b) vezano za izgradnju reverzibilne hidroelektrane na jezeru Peruća. Čime tuđinske ruke žele zaposjesti 1/4 energetskog sustava Republike Hrvatske, te po trenutnim nakaradnim zakonima Republike Hrvatske koristiti subvencije na račun obmanjenih građana!! Nakon toga smišljeno namjeravaju nastaviti sa formiranjem novih povišenih cijena električne energije na štetu građana, te nastaviti sustavno devastiranje HEP-a kako bi istu doveli u situaciju da se privatizacijom konačno preda u tuđinske ruke!!

Tko bude posjedovao pitku vodu i gospodario energetskim sustavom u svakoj perspektivi imati će moć i vladati će svijetom!!

Dalje, ministrica Martina Dalić se sa razlogom razulareno ponašala u Hrvatskom saboru i vikala na saborskog zastupnika Mira Bulja koji je samo štitio interese Hrvatskog naroda, kada mu je drsko rekla da je i njena djedovina ispod jezera Peruća. Točno je da je majka ministrice Martine Dalić Srpkinja prezimena Kalinić iz potopljenog sela Koljani na Perućkom jezeru. Dok je suprug ministrice Martine Dalić imenom Niko Dalić član uprave INA-e sa bruto plaćom od 130.000 kuna, znači državne tvrtke i suvlasnik energetskog sustava „Dinara“ gdje se također pojavljuje Vuk Hamović i Jure Krtalić, tako da je jasno kako se krug zatvara te tko to u cijelosti namjerava okupirati energetski sustav Republike Hrvatske.

Zato se opravdano postavlja pitanje zašto to DORH, te razne tajne i javne nadzorne službe u Republici Hrvatskoj ne provjere što se to događa u HEP-u i INA-i ili se sa namjerom propušta da se dogodi istovjetno kao sa Agrokorom.

Kako je moguće da se utvrđuje sukob interesa tko je predsjednici Republike Hrvatske platio večeru, zašto je kao predsjednica države s avionom službeno putovala u SAD-e i slične gluposti, dok se sukob interesa ministrica Dalić i Burić ponovo „slučajno“ ne istražuje, što pametnom sve govori!!

Da ne zaboravimo, u propaloj zločinačkoj tvorevini jugoslaviji hidroelektrana na jezeru Peuća se gradila 1958-1960 godine, što je za istu državu energetski bilo beznačajno, a sve s ciljem da se u toj bogatoj dolini potope i bez naknade oduzme desetine tisuća kvadratnih metara plodnog zemljišta Hrvatskog naroda te isti prisile na iseljavanje, ne znaju se točni podaci a radilo se od 4.500 do 7.500 stanovnika. Samo tri potopljena sela su bila pravoslavna koji su svi tada za razliku od Hrvatskog naroda dobili zamjenske stanove i zaposlenja po gradovima ex. Republike Hrvatske. Sada su ponovo Srbi željeli ponoviti povijest samo u većim razmjerima uništavanja i iseljavanja Hrvatskog naroda.

Tomislav Đuka/facebook.com