Pasti će oboje !

Pin It

VJERUJUĆI U POŠTENU I DOSTOJANSTVENU HRVATSKU

Prigoda je već tu pred vratima na sljedećim predsjedničkim izborima. Oslobodimo se od ovog užasnog dvojca i dignimo naš glas hrabro i postojano. Glatko Ne Kolindi Grabar Kitarović i njenom “zaštitniku“ Plenkoviću!

Prije pet godina neposredno prije prvog kruga predsjedničkih izbora napisao sam u isti dan, 12 prosinca 2014. tekst objavljen u Hrvatskom Tjedniku, naslovljen Kakve smjernice za Hrvatsku, u kojima sam evaluirao tadašnje predsjedničke kandidate, za njihovu izbornu utrku. Nažalost, nisam se prevario u ocjeni tadašnje kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, jer sam zapravo trasirao sve ono što se faktički zbilo u njenom mandatu. Od nje se jednostavno nije moglo ništa bolje očekivati. Već tada sam bio svjestan da tadašnja predsjednička kandidatkinja i još za koji dan Predsjednica Republike, nije bila kadra ništa pozitivnog napraviti. To moram priznati nije bilo teško predvidjeti, jer ona zaista nije imala ni intelektualne ni organizaciona znanja, a da i ne spominjem državničke političke mudrosti za takovu značajnu funkciju, a od tog vremena se, na žalost, ništa nije promijenilo. Mizerno se okružila, pa se na taj način njene sukcesivne blamaže su postajale još vidljivije i izlazile na svjetlost dana. Kao nekompetentna i nesuvisla predsjednica RH, pretvorila je taj petogodišnji mandat u isprazno paradiranje u svakim danom novim haljetcima, kresanju njene linije, izrade njene doktorske teze, a da ona ni jedan problem, koji se „zacrtala“ili najavila u kampanji nije uspjela razriješiti, jer to jednostavno nije znala, ili to pak nije htjela ili tome nije posvećivala vrijeme! Ona je zapravo pretvorila predsjedničke dvore u šnajderaj, u skladište za svoje odjevne haljetke, pa sam joj i razumljivo dao, ima tome poprilično vremena, pridjev šnajderica sa Pantovčaka.

Desilo se ono što se desilo, vidjeli smo u ovih pet godina sav taj nedostatak upravljačkog i političkog talenta, različite budalaštine i iznenađenja, šnajdersko modni cirkus, razvratnosti, nestanke sa funkcije, njene doktorske disertacije za vrijeme mandata sa udbaškim mentorima, koji u zajednici vuku gotovo tragične posljedice, za taj nivo političke odgovornosti i funkcije na koju je izabrana. Sa svom dozom ozbiljnosti možemo tvrditi da je Predsjednica Republike Grabar-Kitarović, nakon pet godina vlasti, devastirala predsjedničku funkciju, svojim histeričnostima, svojim notornim neznanjem, pa čak i dokazala da ne kontrolira stanje najosnovnijih fakata o samoj sebi i svojoj obitelji, primjerice kada je porodila djecu, svojim više nego skandaloznim izjavama, potezima, svojim neprimjernim ponašanjem, pa se ovaj mandat pretvorio u pet godina otužnog promatranja svih njenih nesuvislosti, infantilnih gluposti, marifetluka i na kraju veleizdaja na čelu hrvatske države! 

Dakle, ako danas možemo zaželjeti nešto vezano za ovaj predsjednički mandat, Kolinde Grabar Kitarović, onda možemo formulirati našu želju sa riječju: nikad se više ponovilo!

Kad pogledamo njena izborna obećanja, naravno, ni jedno, ponavljam ni jedno njeno obećanje nije održala, počevši od onog najbanalnijeg, da će se smjestiti u jeftinijem zdanju od onih predsjedničkih dvora na Pantovčaku, a pogotovu da ne govorim o njenom histeričnom nesuvislom inauguralnom govoru, kojim je obećavala sve i svašta, kako će napraviti Hrvatsku najbogatijom i najuspješnijom državom i boljom od Švicarske,… izjava, koja se sada već prilično vremena šeta na internetskim portalima i društvenim mrežama, ponovljenim insertom iz tog inauguralnog govora i popraćena megarećim revanjem. Eto, to je gospođa Grabar Kitarović uspjela napraviti od njenog predsjedničkog mandata i njene funkcije Predsjednice RH stvarni vizibilitet njenog petogodišnjeg mandata! 

A nesretna hrvatska država se nalazi po svim oficijelnim evropskim službenim pokazateljima na posljednjom ili pretposljednjim mjestima, do kojih su je doveli Kolinda Grabar-Kitarović i njen politički zaštitnik i promotor na ovim predstojećim predsjedničkim izborima, premijer VRH Andrej Plenković. Čak i po izvorima Heritage Fondation u indeksu sloboda u ekonomiji za 2019. godinu Hrvatsku se stavlja na posljednje mjesto u Evropi! To je odgovor Grabar Kitarović koje je ona dobro sa svojim promotorom Plenkovićem donijela hrvatskim građanima.

Ovih dana o Grabar-Kitarović se oglasio i njen bivši savjetnik Admiral Domazet-Lošu, čijim se uslugama nije previše koristila, koji je i javno proturječio njenim katastrofičnim potezima primanja četničkog vojvode Vučića Zagrebu, defileima u dvorani Lisinski, kojeg je i smijenila, a koji kaže za nju, a njemu zaista možemo i vjerovati kad kaže „ Ona je dovedena tu da instituciju koja se zove predsjednik Republike Hrvatske relativizira do krajnosti, banalizira, ismijava, estradira i tako dalje, a to radi prilično dobro… Ona ništa nema, ako je dobro pratite. Vidite njezine izraze lica. Inače o čovjeku najbolje govore oči, kod nje ćete vidjeti jednu prazninu. Ne zaboravimo i to da je Grabar-Kitarović članica Trilateralne komisije” kojoj admiral pripisuje okultne okupacije. O njenim okultnim interesima, poglavito o Skull and Bones, poznatom već stoljećima bratstvu smrti, svjedoči ovih dana i jedan od najozbiljnih hrvatskih znanstvenika Prof. Mirjan Damaška, profesor prava sa sveučilišta Yale iz New Havena, koji u svojim memoarskoj knjizi kaže o svojevremenoj posjeti Grabar Kitarović njegovu uredu na Yaleu: »Sjećam se da sam se začudio kako je buduća predsjednica bila dobro informirana o Yaleu, a posebno da joj bilo poznato vrlo utjecajno tajno društvo Skull and Bones (Lubanja i kosti) », čije su sveze sa Trilateralnim milijom dobro poznate.

Kao i prije pet godina nalazim se u istom i još gorem stanju.Tadašnji premijer Milanović se danas želi izboriti za predsjedničku funkciju, a tadašnja kandidatkinja koja je obećavala sve i svašta, dok je narod ne izabere, je bila izabrana i napravila veliku prjevaru. Lošeg premijera Milanovića zamjenio je još gori Andrej Plenković, čije je pola Vlade moralo zbog kriminalnih aktivnosti napustiti Vladu, a ostatak VRH i sami Premijer Plenković koji gura Grabar-Kitarović u novi mandat, bi po svim poznatim kriminalnim elementima, trebali uskoro sljediti na optuženičkoj klupi, vidjevši sa kakvim su sve kriminalnim aferama suočeni, kada bi RH bila pravna država. Pravna država je danas nažalost suspendirana, a suspendirali su je i Plenković i Grabar Kitarević. Država je ogoljena, bez nade, bez vjere u bolje sutra, izmoždena od nesposobne vladajuće političke «elite», bez znanja, bez ideja, duha zamagljenog kriminalnim aferama, kupujući parlamentarnu većinu i vrijeme, zasljepljenošću vlašću, koja ignorira razum, znanje, tradiciju, ponos hrvatskog naroda, ponos hrvatskog branitelja. Eto to i takova odnarođena politička bulumenta traži ponovo da joj se obnovi mandat, kako bi dokrajčila državu, njene postamente i još jednom stavili hrvatskog čovjeka u neprilike, bankrot duha, bankrot gospodarstva, rastakanje i nestanak hrvatske države!

Premijer Plenković je zajedno sa Predsjednicom predao Agrokor u ruske ruke. Predsjednica je zajedno sa njime i njegovom Vladom destabilizirala Agrokor a pri tome je najbolji pomagač bio sam ruski veleposlanik, dakako, jer su imali isti cilj, destabilizirati Agrokor, kako bi ga mogli oteti i predati u ruske ruke. Plenković je učinio u ovom preciznom poslu zajedno sa Grabar Kitarović nešto što se zove veleizdaja! Mi danas imamo u rukama svu dokumentaciju i sve detalje te veleizdaje, hodogram koji je precizno pripremljen a čiji je inspirator Andrej Plenković zajedno sa Borg grupom čiji je on bio glavni pokrovitelj i vođa, za ogromnu pljačku koju je učinio, da bi se namirio sa svojom grupom, razvlastio njegovog vlasnika i hrvatske investitore davši konačno sve to na tanjuru Rusima. Neka Plenković objasni hrvatskome narodu kakvim se je samo smicalicama služio  da su od većih potraživača duga Agrokora, hrvatski investitori i dobavljači, koji su imali cca14 milijardi kuna, dobili samo udjela u podjeli tog kolača od 12,7% nove kompanije, dok su Rusi od 13,5 milijardi kuna dobili 64,2% udjela u kompaniji. To je zločin ne samo prema Agrokoru i njegovim vlasnicima, ali i hrvatskom gospodarstvu i čitava priča se ne može okarakterizirati nego riječju koja to zaslužuje, a to je VELEIZDAJA nacionalnih interesa, a nju je napravila Vlada Andreja Plenkovića u zajednici sa Kolindom Grabar Kitarević. Iz podataka i dokumenata „Izvanredne uprave Agrokora“ potpuno i jasno se vidi da je Plenković sve podredio kako bi ispunio dogovor sa Rusima!!! A spomenute brojke su upravo rezultat dogovora, koji je Plenković na brutalan način, političkim pritiskom uspio nametnuti suprotno zakonima RH i EU, i dramatično protiv nacionalnih interesa Hrvatske. Plenković je neprijateljski oteo privatno vlasništvo Agrokor, Hrvatima i dao ga Rusima!

Iz dokumenata se zorno vidi vezano na udjele u novom Agrokoru da gdje god piše „domaći vjerovnici“ ostaje se praktički bez svega, a upravo suprotno, kada su „inozemni vjerovnici“ dobivaju gotovo sve Rusi. To se moglo samo postići jer je Plenković ukinuo vladavinu prava, pa je samo tako mogao realizirati i ovakav kriminal čin.

Neka Andrej Plenković objasni svoje predugovore koji je spremao kod javnog bilježnika Stjepana Šaškora od 21. ožujka 2017. i što na tom ugovoru radi ime predsjednika VRH Andreja Plenkovića, to je jedan od inih krunski dokaz da je čitava situacija bila i te kako meditiranja sa zločinačkom potkom, a ne za dobrobit hrvatskog gospodarstva, i nekakvo tobožnje spašavanje Agrokora. To se zove jednostavno pljačka, koju je inicirao Andrej Plenković, a kojem je jedna od glavnih pomagačica bila i Kolinda Grabar- Kitarović, koja je huškala medije i izazivala nestabilnost Agrokora, dolijevajući ulje na vatru pričom o Todorićevom dvorcu. 

Jeli to funkcija predsjednice republike da destabilizira zajedno sa ruskim veleposlanikom najznačajniju hrvatsku kompaniju, umjesto da vritnjakom pokaže izlazna vrata ruskom veleposlaniku, zbog miješanja u unutrašnje poslove i interese države i destabilizacijom nacionalne kompanije, koji je to na sinkroniziran i skandalozan način činio zajedno sa tadašnjim Predsjednikom Sabora Božom Petrovim i ostalom kriminalnom družinom. To sve upućuje na postojanje jedna kriminalna grupacija protiv interesa hrvatske države, koju treba procesuirati i strpati u zatvor, a to vrijeme će doći, ja u to čvrsto vjerujem, kao što sam vjerovao i pisao o tome o neminovnosti stvaranje neovisne Hrvatske države, cijelog mog života! 

Konačno, trebaju se pročešljati i tajni računi koji se skrivaju od očiju javnosti u Hong Kongu i drugdje, u direktnoj svezi sa otimačinom Agrokora i inicirajućim deliktom njegovog preuzimanja otimačinom.

Kad se imaju u vidu elementi iz ovih prethodnih pojašnjenja, kad znamo da je upravo Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio Grabar Kitarović u Sočiju 2017. godine gdje su razgovarali o slučaju Agrokor, u kojem momentu Putin kaže da su pomogli Agrokoru, i gle čuda uz nazočnost samog Hermana Gref Predsjednika Sberbanke. Sljedeće godine ,18. travnja 2018. ruski veleposlanik u RH Anvar Azimov, da ironija bude snažnija, daje izjavu nekoliko mjeseci kasnije poslije sastanka Grabar Kitarović-Putin “ da je Putin „impresioniran“ kako dobro predsjednica štiti nacionalne interese svoje zemlje…“ Ovi prethodno iznijeti argumenti su faktička potvrda, da je ona sa Andrejom Plenkovićem i grupom Borgovaca štitila nečije druge interese, a ne interese hrvatske države. Da komedija za galeriju bude što uvjerljivija, znak djevičanske ispravnosti, odanosti nacionalnim interesima KGK ,njoj daje nitko drugi do ruskog veleposlanika, koji je prvi 10. veljače 2017. započeo medijsku destabilizirajuću harangu protiv Agrokora otpočevši prave medijske salve protiv Ivice Todorića i Agrokora. Stvari su danas kristalo jasne. S tim treba jednom na vijeke raskrstiti.

ZBOGOM ŠNAJDERICI SA PANTOVČAKA i PLENKIJU SA MARKOVA TRGA 

Prigoda je već tu pred vratima na sljedećim predsjedničkim izborima. Oslobodimo se od ovog užasnog dvojca i dignimo naš glas hrabro i postojano. Glatko Ne Kolindi Grabar Kitarović i njenom “zaštitniku“ Plenkoviću!

Ponoviti ću kao i prije pet godina i bezbroj puta u mom življenju da hoću vjerovati, da hrvatski narod, ovog puta može, više nego ikad prije, odgovoriti masovnim glasovanjem odrješitim NE aktualnoj vladi Plenkovića i predsjednici države Grabar Kitarović, koji traže obnovu mandata KGK. Hrvatsko biračko tjelo, treba se i ovom zgodom prisjetiti onih koju su dično proljevali svoju krv, vojujući za hrvatsku slobodu i neovisnost, vjerujući u poštenu i dostojanstvenu Hrvatsku. Takovo sjećanje ne može tražiti ništa drugo osim odrješito NE, nastavku ove agonije. Ili pak oni, koji su svoje domoljublje i borbu za temeljne nacionalne interese plaćali uzništvom, progonstvima u komunističkim i inim zatvorima, teroru, moraju biti precizno u ovom vremenu podsticaj na razmišljanje, biračkom tjelu. Hrvatski narod mora se već jednom po cijenu svoje opstojnosti, po cijenu svoju budućnosti, iztrgnuti iz ovog bjesomučnog sna i zagrljaja, izlazeći pred izborne urne i masivno reći NE nasljednicima udbaško-komunističkog bezumlju i arogancijii Milanoviću i Plenkoviću i njegovoj odabranice Kolindi Grabar Kitarović! Ne samo reći NE, već ih činom izbora, izbaciti iz demokratskih tjekova, jer taj sustav vrijednosti nema nikakovih demokratskih premisa i stremljenja i kao takav ne može biti otčitan kao pozitivan čimbenik za temeljne hrvatske interese, za hrvatski boljitak i budućnost. Glasujmo za one koji su vođeni iskrenošću i domoljubljem u srcu, ali nikada za pogubne Kolindu Grabar Kitarović ili Zorana Milanovića.Danas kada bih raspolagao sa tih svih preko 3 miliona glasačkih listića hrvatskih građana, ja zaista ni jedan jedini glas njima nebih udjelio!

Ante Glibota

U Parizu,12.prosinca 2019.