Dretar: Stari lisac briselskih hodnika i kroasanofil Plenković na spomen glavne eu tužiteljice dobio je amneziju

Pin It

davor dretar | NACIONAL.HR | online izdanje najutjecajnijeg političkog  tjednika

Davor Dretar: ''Čini mi se da je predsjednik Vlade počeo osjećati godine. Kad ljudi stare, jedna od prvih stvari koju gube je pamćenje, pa je tako Plenković rekao da ne poznaje glavnu europsku tužiteljicu Lauru Kovesi. Kakva je to odjednom amnezija koja ga je pohodila?

Stari lisac briselskih hodnika i dokazani kroasanofil od jučer dobiva Europom izazvanu amneziju kad pomisli na europske pravosudne organe, a naročito u Ministarstvu kulture''.

''U tome se ministarstvu događa klasični hrvatski sindrom – kad nam se nešto pokvari, ne pada nam na pamet zvati ovlašteni servis. Naša je uzrečica 'imam svog čovjeka'. Tako i Plenković, govoreći o pravdi, kaže 'imam svog čovjeka'. Kakva Laura Kovesi?! Kakav Europski ured javnog tužitelja?! On ima svog čovjeka! Ima novopostavljenog Glavnog državnog odvjetnika koji će to procesuirati onako kako Plenković kaže''. 

''Duboko je zabrinjavajuća dilema koja je gurnuta ljudima, a to je da je novi Glavni državni odvjetnik dobar jer je u životu radio neke dobre stvari. Izručio je Perkovića i Mustača, rehabilitirao je kardinala Stepinca, bio je hrvatski branitelj. Bez daljnjega su to dobre stvari, ali to je Plenkovićev čovjek koji će raditi stvari onako kako Plenkoviću odgovara''.

''Aktualna ministrica kulture bi mogla biti sljedeća na listi dugoj više od 30 ministara koji su nestali u vjetru Plenkovićeve politike. Saznali smo da je zaslužna što su izgrađene neke ceste u Hrvatskoj. Bi li to trebalo značiti da je abolirana od odgovornosti za možebitno muljanje ili nenamjensko trošenje novca? Onda idemo vratiti sve te ministre jer jedan ima doma prekrasne šnaucere, drugi je pomogao starici da prijeđe cestu, i nitko nije kriv, jer Plenković ima – svog čovjeka!''.