Zadnji komentari

Svjetski ekonomski forum: Bit će još jedna kriza

Pin It

Kako je strah povezan sa zdravljem i najbolji način da se suočimo sa  strahovima koje imamo - eKlinika

Obnova kampanje straha, upozorenje na nadolazeću opasnost? Riječima Jeremyja Jurgensa, generalnog direktora WEF-a: „Vjerujem da će opet biti kriza. Bit će mnogo značajnija. Bit će brže od onoga što smo vidjeli s COVID-om. Utjecaj će biti veći, a kao rezultat toga ekonomske i društvene implikacije bit će još značajnije.“ 

Večernji list je u petak 21. travnja 2023. na strani 20. objavio tekst pod naslovom: „Najveća vježba obrane od kibernetičkih udara u povijesti“ u kojem autor Zoran Vitas izvještava o najvećoj vježbi kibernetičke sigurnosti koja je započela u Tallinnu u Estoniji. Međutim, Michel Chossudovsky, profesor emeritus ekonomije Sveučilišta Ottawa u Kanadi i nagrađivani autor, krajem veljače 2023. upozorio je na pripremu WEF-ovog scenarija o „Kibernetičkom napadu“ te je objavio ažurirani tekst koji je prvi puta objavljen 15. prosinca 2021.: Scenarij Svjetskog ekonomskog foruma „Kibernetički napad“: Još jedna kriza “Mnogo gora od Covida”, paraliza opskrbe električnom energijom, komunikacija, transporta

Svjetski ekonomski forum (World Economic Forum, WEF), koji predstavlja zapadne financijske elite, odigrao je ključnu ulogu u pokretanju karantene / lockdowna 11. ožujka 2020. zbog koronavirusa, što je pogodovalo svjetskom procesu ekonomskog i društvenog kaosa. Također je odigrao ključnu ulogu u lansiranju cjepiva protiv Covid-19. A sada nam „obećavaju“ krizu koja je „mnogo gora od Covida.“ 

Tijekom posljednje tri godine namjerno izazivanje kaosa postalo je dio široke i složene agende: rat u Ukrajini, skok cijena energije, pokretanje bankrota, kolaps gospodarskih aktivnosti, rašireno siromaštvo, glad i očaj, a da i ne spominjemo nastavak pandemijske histerije.

 U nedavnim događajima, Washington je ciljao na zemlje koje ne podržavaju Washingtonski konsenzus, uključujući ruske saveznike i trgovinske partnere. Nova normala u vanjskoj politici SAD-a je stvaranje ili promjene režima i/ili ekonomskog i društvenog kaosa. 

Kibernetički napadi

Godine 2021. Svjetski ekonomski forum / WEF je proveo simulaciju kibernetičkih napada koji uključuju scenarij paralize opskrbe strujom, komunikacija, transporta, interneta. 

Klaus Schwab je bez sumnje nagovijestio na temelju „simuliranog scenarija“ da bi kibernetički napad: „mogao potpuno zaustaviti opskrbu strujom, transport, bolničke usluge, naše društvo u cjelini.“ Što Schwab ima u rukavu. „Kibernetički ​​teroristički napad“ koji dovodi do neviđenih poremećaja? Je li to nešto što bismo trebali shvatiti ozbiljno?

Obnova kampanje straha, upozorenje na nadolazeću opasnost? Riječima Jeremyja Jurgensa, generalnog direktora WEF-a: „Vjerujem da će opet biti kriza. Bit će mnogo značajnija. Bit će brže od onoga što smo vidjeli s COVID-om. Utjecaj će biti veći, a kao rezultat toga ekonomske i društvene implikacije bit će još značajnije.“ 

Scenarij simulacije kibernetičkog poligona 2021. imao je očigledan „kontradiktoran“ geopolitički nagib: Događajem je predsjedao ruski premijer Mihail Mišustin (Mikhail Mishustin), a WEF je pozvao brojne ruske financijske institucije, medije i komunikacijske subjekte. Na ovom događaju sudjelovalo je 48 zemalja, 41 partner od kojih je 10 bilo iz Rusije i Kazahstana: novinska agencija TASS, NTV,  Sberbank, najveća ruska banka i vodeća globalna financijska institucija, Mail.ru Group, najveći ruski pružatelj internetskih usluga, MTS, vodeća ruska telekomunikacijska grupa, Državni pravni odjel regije Omsk, Sibir. Moćne bankarske financijske institucije iz Kazahstana. Između ostalih.

U izvornom autorovom tekstu također možete vidjeti/pogledati pretpostavke Programa obuke koje se odnose na terorističke hakere. Opširno dokumentirano, Svjetski ekonomski forum (WEF) bio je ključan u odobravanju vojnog programa SAD-a i NATO-a u odnosu na Ukrajinu.

Je li ovaj događaj „Cyber ​​Polygon“ u srpnju 2021. (koji se dogodio 8 mjeseci prije rata u Ukrajini) imao namjeru stvoriti političke podjele unutar Ruske Federacije uspostavljanjem partnerstva s nizom moćnih ruskih medija, komunikacija, bankarskih i financijskih institucija itd.

Niti jedan predstavnik iz Narodne Republike Kine. Je li simulacija „Kibernetičkog ​​poligona“ / „Cyber Polygon“ (srpanj 2021.) bila namijenjena poticanju sukoba između Kine i Rusije?

Autor:

Prof. Michel Chossudovsky: The WEF „Cyber Attack“ Scenario: Another Crisis „Much Worse than Covid“, Paralysis of Power Supply, Communications, Transportation; Global Research, 22. 2. 2023.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med./hrvatski-fokus.hr