Zadnji komentari

Politička korektnost - Pripadnici jedne manjine letvama tukli konja…

Pin It

Slobodna Dalmacija - Tko je ovdje lud? Policija potražila nasilnika koji je tukao  konja, veterinar konstatirao da životinja u dobrom stanju?!

U Karlovcu su tamošnji pripadnici jedne manjine koja je u Europu prije podosta stoljeća stigla iz Indijskoga potkontinenta – koja se je sve donedavno nazivala ciganska manjina, a odnedavno naziva se romska manjina, jer, navodno, riječ „rom“, koja također potječe iz Indije, na tamošnjem ciganskom, pardon „romskom jeziku“ znači čovjek – letvama tukli konja.

To su vidjeli neki drugi ljudi i pozvali policiju. Policija stigla i dvojicu „tukača“ letvama „lišili slobode“, kako bi rekle brojne glasnogovornice brojnih policijskih uprava. Večernji list je objavio sliku uhićenika i veliki broj policajaca koji ih vode (https://www.vecernji.hr/vijesti/zlostavljacima-konja-istrazni-zatvor-konj-smjesten-u-skloniste-1709390). Nijednom riječju nije napisano tko su „zlostavljači“ konja. Da nije slike ne bismo znali da su u pitanju naši, hrvatski i lokalni cigani, tj. Romi. To je ta naša globalizacijska „politička korektnost“ gdje se više ne govori istina, nego se za sve pronalaze razni pleonazmi.

A što se tiče zlostavljanja konja, i tu nema puno priče. Gledajući mlade „Rome“ oliti „Cigane“ dok ih vode na „informativne razgovore“ u policiju, prema njihovim licima i pogledima vidi se na daleko da im nije jasno zašto ih vode i zašto ih optužuju, jer onaj konj kojega su letvama tukli na dvorištu je njihov i što se tu onda ima netko miješati. Tako se radilo preko tisuću godina i tako će se raditi i nadalje, zasigurno misle njih dvojica. O nekakvoj „integraciji useljenika/doseljenika“ Angele Merkel ili švedskih luteranskih komunista – koji sebe nazivaju socijalistima – nema ni govora. U ovom slučaju desetine milijuna muslimanskih migranata koji su preplavili Europu od 2015. ne ćemo ni spomenuti.

I na kraju, osim pripadnika romske manjine, u cijelu priču uključen je još jedan pripadnik hrvatske manjine iz Like. Radi se o sucu istrage karlovačkog Županijskog suda Milanu Kosijeru. Na njemu je da kao sudac, pripadnik srpske manjine, odrapi kaznu zlostavljačima konja. A niti tu nije kraj cijeloj zavrzlami. U igri je i karlovački veterinar Berislav Špigelski – za kojega se ne zna je li pripadnik neke od brojnih hrvatskih manjina ili je samo najobičniji – „Hrvat“ – kojega će istraživati Hrvatska veterinarska komora zato što je nakon pregleda konja napisao da je “konj odlično”! 

Zrinko Horvat/hrvatski-fokus.hr