Zadnji komentari

Ukrajinska vlada opet smjenjuje dužnosnike zbog korupcije: Šefove za kibernetičku sigurnost

Pin It

Fiat Money: Definition, How It Works, Pros & Cons

Ukrajinska vlada je danas smijenila dvojicu visoko pozicioniranih dužnosnika za kibernetičku sigurnost usred istrage zbog navodne pronevjere, rekao je viši dužnosnik vlade, prenosi Reuters.

Vlada je otpustila Jurija Ščihola, čelnika ukrajinske službe za specijalne komunikacije i zaštitu informacija i njegova zamjenika Viktora Žoru, napisao je predstavnik vlade u parlamentu Taras Melničuk na komunikacijskoj platformi Telegram.

Do smjena je došlo u vrijeme kada su antikorupcijski istražitelji objavili da provode istragu nad dužnosnicima na položajima vezanim uz kibernetičku obranu zbog pronevjere 62 milijuna ukrajinskih hrivnji (oko 1,5 milijuna eura) 2021., u čemu je sudjelovalo šest osoba.

Ukrajina tvrdi da je pojačala napore za suzbijanje korupcije dok nastoji postati članicom Europske unije, kojoj je borba protiv korupcije ključni preduvjet za početak pregovora. Ukrajina je niz godina na začelju Europe prema indexu korupcije. Kritičar unutar SAD-a za daljnje slanje pomoći Ukrajini, uglavnom iz redova republikanaca, tvrde da američka pomoć Ukrajini često ode u krive ruke.

geopolitika.news