Zadnji komentari

Mladen Pavković: Halo? Tko je dozvolio osnivanje Društva Josip Broz Tito?

Pin It

Pripadnici HOS-a i njihove zastave i majice često se i putem većine  medija blate, kao da je riječ o nekoj ustaškoj ratnoj postrojbi iz II. svjetskog rata, a ne časnim i uvaženim hrvatskim braniteljima koji su branili i obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije.

HOS-ovci su poglavito  bili zapaženi u obrani Vukovara i Škabrnje, ali…problem je kad se oni negdje pojave, a nije problem što primjera radi u Poreču legalno djeluje Društvo Josip Broz Tito, koje svake godine okuplja sve više članova.

Evo, sad na njihovoj Facebok stranici hvale se brojnim fotografijama s puta „po šumama i gorama“, odnosno proslavom  29. studenoga - Dana Republike, koji se masovno obilježavao u vrijeme Jugoslavije!

Članovima ovog društva nije zabranjeno da nose i da se fotografiraju s oznakama bivše propale Jugoslavije, da nose vijence, jugoslavenske zastave i klanjaju se komunističkim velikanima, pa čak i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Hvale se kako su ih i u Beogradu lijepo primili.

Međutim, sad se ponovno postavlja pitanje – protiv koga smo se mi borili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu?

Jesmo li se borili i ginuli za Tita, partiju, komuniste, Jugoslaviju, ili za zločinačku JNA, ili je oko 15 tisuća Hrvata palo u obrani i stvaranju neovisne hrvatske države?

Dok smo u Domovinskom ratu nosili hrvatska obilježja, agresori predvođeni Srbijom, Crnom Gorom i domaćim izdajicama i dezerterima bili su „ukrašeni“ partizanskim i komunističkim obilježjima i nas su čitavo vrijeme nazivali „ustašama“, koji se bore ne za Hrvatsku već za nastavak djelovanja bivše NDH!

Ratni zločinac Veselin Šljivančanin čak je tijekom okupacije Grada Vukovara snimljen u odori zločinačke JNA s crvenom zvijezdom petokrakom – „na čelu“, dok su njegovi „junaci“ marširali ovim gradom i pjevali „Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!“.

Samo 30 godina nakon ovog događaja poput miševa izlaze na svjetlo ljudi kojima zvijezda i Jugoslavija nikada nije izašla iz srca. 

Tko je dozvolio i tko dozvoljava u Hrvatskoj osnivanje ovakvih društava, kojima je cilj i svrha uzdizati propalu Jugoslaviju na čelu s Josipom Brozom Titom, a uz to i pljuvati i bljuvati po hrvatskim braniteljima i stradalnicima i neovisnoj hrvatskoj državi?

Ovo društvo u Poreču je osnovano 2002. godine, ima svoje prostorije i podružnice, a njihovi članovi i dalje ljetuju u Brijunima..

Sve po zakonu!

To je nama naša borba dala!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)