Zadnji komentari

Pokrovac: Prosvjedi seljaka se nastavljaju

Pin It

Galerija: U Osječko-baranjskoj županiji je zbog afričke svinjske kuge  uklonjeno oko 10 tisuća svinja iz 1000 objekata str. 1 | Večernji.hr

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje nastavljaju s prosvjedima nezadovoljni razgovorima s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, poručio je u petak predsjednik Stožera Tomislav Pokrovac.

Pokrovac je rekao novinarima da je na jučerašnjem sastanku s ministricom Vučković postignuta suglasnost oko nekih točaka, ali ne i oko svinjokolje i prometa zdravim svinjama, a to su neki od najvažnijih zahtjeva nezadovoljnih svinjogojaca.

Također je prozvao Agicu Ferić, predstavnicu prosvjednika iz druge županije, da je tijekom cijelog sastanka šutjela, a nakon sastanka otišla s vladajućima.

“Ja sam Tomislav Pokrovac i ne prodajem se za novac. Puno puta ste pokušali i niste uspjeli. Ja sam došao iz Njemačke da ovdje nešto pokrenem, nije ovo prvi puta”, rekao je.

S obzirom da nisu dobili garanciju da će doći do svinjokolje i prometa zdravim svinjama, sve se prolongira iz tjedna u tjedan.

“To nije jedini problem, tu je veliki problem s poljoprivrednim zemljištem, s jednom velikom kompanijom – Fortenovom. Hrvatska poljoprivreda i stočarstvo bit će u još težem položaju. Vidimo gdje ova politika vodi, to nije dobro”, kazao je Pokrovac.

Najavio je da se prosvjed nastavlja, a sutra se priključuje i Sisačko-moslavačka županija. “Izlaze ljudi u Drnišu, imamo nove punktove… ne varamo ljude. Kuhinja gospodina Pavića jako je dobro zakuhala situaciju, ali poručujem vam – u tome nećete uspjeti”, rekao je Pokrovac.

Iz sindikata policije pozivaju prosvjednike da se suzdrže od radikalnih poteza

Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Bono Tomašević pozvao je u petak nezadovoljne svinjogojce koji prosvjeduju da se suzdrže od bilo kakvih radikalnih i štetnih poteza.

“Suradnja između prosvjednika i policije bila je do sada na zavidnom nivou, te se nije dogodio niti jedan incident. Stoga apeliram i molim vođe prosvjeda, kao i sve prosvjednike na svim punktovima diljem Slavonije, da se spuste tenzije, te da se ne dopusti poduzimanje bilo kakvih radnji koje bi ugrozile živote i imovinu kako samih prosvjednika, tako i ostalih građana Hrvatske, kao i građana drugih država koji prolaze kroz našu domovinu”, kazao je.

Dodao je kako daje prosvjednicima za pravo da se legitimnim prosvjedima izbore za svoja prava i egzistenciju, ali i apelira da učine sve kako prosvjed ne bi otišao u nekom neželjenom smjeru.

kamenjar.com