Zadnji komentari

Bujica o ekstremizmu i novim optužbama Plenkovića na račun pobunjenih hrvatskih seljaka, medija - ali i mnogih drugih

Pin It

PROF. DR. SC. JOSIP JURČEVIĆ: “Plenković ekstremiste vidi među hrvatskim seljacima, na desnici i u HOS-ovcima, a ne među migrantima, u velikosrpskoj SPC i svojim koalicijskim partnerima!”

BEZ CENZURE: Bujica je jedina u televizijskom eteru objavila snimku našeg najpopularnijeg europarlamentarca!

MISLAV KOLAKUŠIĆ: “Ako je šefica Europske komisije mjerna jedinica za laž, onda je Plenković DVIJE Ursule von der Leyen!”

Gostujući u Bujici Z1 televizije, član predsjedništva Domovinskog pokreta i profesor suvremene povijesti – dr. Josip Jurčević, podsjetio je da je SOA kao ekstremiste u svim svojim izvješćima zadnjih godina, redovito spominjala velikosrpske organizacije i pročetničke elemente u Hrvatskoj i našem okruženju, ali Andrej Plenković nikada nije reagirao na radikalan način kao u slučaju prozivanja i etiketiranja pobunjenih hrvatskih seljaka. Profesor napominje da se Plenković nikada nije oglasio ni o rezoluciji Europskog parlamenta kojom se upozorilo na ekstremističko djelovanje Srpske pravoslavne crkve, nakon velikoruske agresije na Ukrajinu…

Na konkretnim primjerima govorio je i o ekstremistima među migrantima, koji masovno ilegalno i bez kontrole prelaze hrvatske i europske granice, dok aktualni šef Vlade i HDZ-a slijepo provodi politiku Bruxellesa i bivše njemačke kancelarke Angele Merkel.

“Plenković o problemu migranata ne govori ni izbliza na isti način kao o ogorčenim seljacima u Slavoniji,” napominje Jurčević i dodaje: “Prvo su demoralizirali i otjerali mlade, ispraznili našu zemlju, a sada je u bescjenje prodaju srbijanskim tajkunima i tajkunima povezanim s dubokom državom! Zemlja se ne prazni slučajno, Hrvatska će ostati gladna i nestat ćemo ako pod hitno na izborima ne zaustavimo ovakvu izdajničku politiku!”

U emisiji je bilo riječi i o napadima na HOS, kao primjeru još jednog Plenkovićevog nerazumnog obračuna s tzv. ekstremizmom po istoj špranci kojom se s tzv. hrvatskim nacionalizmom i “ekstremistima” obračunavalo u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji…

Upozoreno je i na paradoks u režiji Pupovčevih Novosti, koje se financiraju iz državnog proračuna, a objavljuju tekstove protiv SOA-e: “Kada je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija upozorila na porast velikosrpskog ekstremizma u RH, Novosti koje financijski pokriva kontroverzna ministrica nekulture Nine Obuljen su odmah napale hrvatsku službu!”

Osim o Plenkoviću, u Bujici se kritički govorilo i o Zoranu Milanoviću - koji je lagao kada je izjavio da nije koristio duboku državu, službe i represivni aparat u obračunima s braniteljima koji su u Savskoj prosvjedovali protiv njegove lijeve vlade, notornog predsjednika Ive Josipovića i omraženih bivših ministara Freda Matića i Ostoje Rankovića.

“Abolirani velikosrpski ekstremisti danas su dio vlasti u Hrvatskoj,” napomenuo je Jurčević i zaključio: “Andrej Plenković ekstremiste vidi posvuda među Hrvatima. Na desnici, među seljacima, među našim braniteljima i naročito HOS-ovcima, ali ih ne vidi među svojim koalicijskim partnerima! Tu prvenstveno mislim na Stanimirovićev SDSS, koji je nastao iz Hadžićeva SDS-a, nakon što je djelovanje te ekstremne i terorističke organizacije zabranjeno, a utemeljitelje je osudio Haag zbog ratnih zločina nad Hrvatima!”