Zadnji komentari

DeSantis najavio obračun s FBI-om

Pin It

DeSantis touts his victories in Florida for State of the State speech with  his political power in peril | CNN Politics

Guverner Ron DeSantis rekao je da će "prvog dana" otpustiti dužnosnike Federalnog istražnog ureda i druge vladine čelnike koji su na meti imali roditelje zabrinute zbog neprikladnog nastavnog plana i programa i DeSantisknjiga, kao i one koji su ciljali tradicionalne katolike. Rekao je da će "doći do obračuna" kada su u pitanju odgovorni savezni dužnosnici.

Republikanski predsjednički kandidat 2024. dao je komentare tijekom jučerašnje gradske vijećnice Fox Newsa odgovarajući na pitanje o "naoružavanju" vlade. Klub republikanske stranke Iowe je u utorak, 15. siječnja.

Spomenuo je kako je ciljanje uključivalo istrage Porezne uprave o grupama za čajanke pod predsjednikom Barackom Obamom i lažne tvrdnje da je predsjednik Donald Trump bio u dosluhu s Rusijom kako bi pobijedio na predsjedničkim izborima 2016.

Kritizirao je Kongres što nije učinio dovoljno da "zauzda" "lopovske" agencije za provođenje zakona i umjesto toga donosio zakone o potrošnji na "autopilotu" bez korištenja "moći novčanika".

"Prvog ćete dana imati novog direktora FBI-a, imat ćete nove ljude u Ministarstvu pravosuđa", rekao je guverner DeSantis. Rekao je da želi "oduzeti vlast" D.C.-u, za razliku od predsjednika Trumpa, koji je rekao da želi izgraditi novo sjedište FBI-a u Washingtonu.

DeSantis je rekao da će otpušati agente FBI koji jure roditelje koji idu na sastanke školskog odbora, one koji su u dosluhu s Big Techom da cenzuriraju neslaganje u ovoj zemlji, kao i one koji prenose dopise u kojima piše da su vjernici potencijalni teroristi.

Doći će do obračuna s agencijiama koje su gurnule ovu zemlju u karantenu tijekom COVID-a — Anthony Fauci, CDC, NIH, FDA — bit će viđena velika odgovornost, jer ako želimo promijeniti način na koji ova vlada radi, moraju se pozvati na odgovornost ljudi koji su odgovorni za ludilo, a ja ću to učiniti.

Savezna vlada pod predsjednikom Joeom Bidenom redovito se suočavala s kritikama zbog ciljanja konzervativaca, republikanaca i kršćana.

Primjerice, državni odvjetnik Merrick Garland napisao je dopis kojim je naredio saveznim organima za provođenje zakona da pažljivo prate roditelje i zagovornike koji su prisustvovali sastancima školskih odbora kako bi se suprotstavili FBIpro-LGBT politici, mandatima za COVID-19 i problemima s nastavnim planom i programom. Direktiva nije imala "legitimnu osnovu", zaključio je odbor Predstavničkog doma SAD-a.

Ministarstvo pravosuđa također ima povijest korištenja racija prije zore za uhićenje pro-life pojedinaca pod upitnim optužbama. Kao što je prvi izvijestio LifeSiteNews, naoružani federalni agenti izvršili su raciju u domu Marka Houcka u Pennsylvaniji prije zore u rujnu 2022. Ministarstvo je u raciji pokupilo staru bateriju povezanu s njegovim tjeranjem agresivne "pratnje" ustanove za pobačaj od uznemiravanja njegovog sina. Državni sud već je odbacio optužbu kada ju je Garlandovo Ministarstvo pravosuđa ponovno podiglo u konačnom neuspješnom pokušaju da osudi pro-life oca sedmero djece zbog kršenja Zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE Act).

Houckov slučaj ne treba brkati s zasebnom federalnom racijom u dom drugog oca koji se zalaže za život nekoliko tjedana kasnije.

U listopadu 2022. FBI je pretresao dom zagovornika života Paula Vaughna pred očima njegove djece i uhitio ga, optuživši ga za "urotu protiv prava osiguranih Zakonom o FACE-u i kršenje Zakona o FACE-u", kako je ranije izvijestio LifeSiteNews .

Kao što je aludirao DeSantis, terenski ured FBI-a u Richmondu, Virginia, također je izradio obavještajni bilten u kojem je katolike koji preferiraju latinsku misu označio kao potencijalne "teroriste".

Dopis je potpisao glavni odvjetnik ureda FBI-a u Richmondu. Direktor FBI-a Christopher Wray prvotno je tvrdio da je samo jedan ured bio uključen u dopis, no kasnije se pokazalo da je to laž. Zapravo, uredi u Portlandu i Los Angelesu također su bili uključeni u stvaranje dopisa.

LifeSiteNews/hkv.hr